Van Valiliği ‘yeni Van, Yeniden Van’ Tanıtım Filmi Hazırladı

Van Valiliği, 23 Ekim depremi sonrası hazırladığı “Van’da Hayat Yolunda” çalışma kitabının ardından bu kez...

Van Valiliği, 23 Ekim depremi sonrası hazırladığı “Van’da Hayat Yolunda” çalışma kitabının ardından bu kez de görüntülerin yer aldığı ‘Yeni Van Yeniden Van-Birlikte Başardık, Teşekkürler Türkiye’ isimli tanıtım filmi hazırladı.

Van Valiliği ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından hazırlattırılan filmde, Van depreminin 365 günü anlatılıyor. 23 Ekim ve 9 Kasım’da meydana gelen depremlerdeki sıcak görüntülerin yer aldığı 5 dakikalık filmi, depremi de yaşamış Vanlı Yunus Ari isimli bir çocuk yöreye özgü lehçesi ile seslendiriyor. Van Kalesi’nde gönüllü rehberlik yapmakta olan Yunus gibi gönüllü rehberlik yapan çocukların “Size 4 dilde kaleyi anlatayım mı?” sorusuyla karşılaşırsınız. Film de Yunus’un “Size 4 dilde Van’ı anlatayım mı?” anonsuyla başlıyor.

Reklam
Reklam

- BİRLİKTE BAŞARDIK, TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE

Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, bir yılda yeni bir Van doğduğu belirtilerek, “23 Ekim 2011 - 23 Ekim 2012 Kapak ismi taşıyan; depremin 365 gününün anlatıldığı CD’de deprem sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlar kurulu üyelerinin büyük bir bölümünün ilk saatlerde yaptığı ziyaret, çadır ve konteynır dağıtımı ve sonrasında afet kalıcı konutların inşasına, teslimine kadar tüm detay görüntüler yer alıyor. Film Yunus’un konutunu teslim alması ve 4 dilde teşekkürü ile son buluyor. Van Kalesi’nde gönüllü rehberlik de yapan Yunus’un depremde evi yıkılmış, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından çekilen afet konut kurasında evlerinin kurası çekilmişti. Başbakan Erdoğan da 23 Ekim’de Van’daki 15 bin 341 konutun teslim töreninde Yunus ile birlikte kurdele kesimi yapmıştı” denildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz