Van'a 'K Belgesi Birimi' Kuruluyor

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı, Van'da K Belgesi Birimi kuruyor.

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı, Van'da K Belgesi Birimi kuruyor.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu, daha önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı 59 Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen K Belgesi işlemlerinin, bakanlığın aldığı kararla sadece bölge müdürlükleri bünyesine alındığını belirtti.

Nadiroğlu, bu durumun üyelerin mağduriyetine neden olduğunu ve işlem yapmak isteyenlerin Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'ne gitmek zorunda kaldığını vurgulayarak, mağduriyetin giderilmesi için gerek bakanlık gerekse Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 23 Ekim 2012'deki Van programında konuyu Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'a anlattığını kaydeden Nadiroğlu, "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, VATSO tarafından talep edilen bu isteği gerçekleştiriyor. Bakan Yıldırım'ın talimatıyla Van'da bakanlığa bağlı bir kurum içinde K Belgeleri Birimi kurulması kararı alındı. Özellikle bu süreçte birimin açılacak olması sektörün mağduriyetlerinin giderilmesi için önemli bir gelişmedir" diye konuştu.

Muhabir: Sıtkı Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz