Van'a koştular, gönülleri fethedip döndüler

Kimse Yok Mu Derneği ile İzmir'den Van’a giden 120 kişilik gönüllü ekip, bin 500 aileye...

Kimse Yok Mu Derneği ile İzmir'den Van’a giden 120 kişilik gönüllü ekip, bin 500 aileye 10 ton et ulaştırdı.
Türkiye genelinde yaptıkları hayırlı hizmetlerle tanınan Kimse Yok Mu Derneği, son olarak Van'daki depremzedeler için yardım kampanyası düzenleyerek, 26 bin aileye ulaşmayı hedefledi. Bu kapsamda, sadece İzmir'den 120 kişilik bir ekip Van'a giderek bin 500 aileye 10 ton et dağıttı.
Kimse Yok Mu Derneği gibi İzmir'de faaliyet gösteren Burç Eğitim Derneği de hayırsever vatandaşların bağışladığı kurbanları, Güneydoğu'dan göç eden ihtiyaç sahibi vatandaşlarla varoş bölgelerinde yaşayan ihtiyaç sahiplerine paylaştırdı. Dağıtımları gerçekleştiren her iki derneğin yetkililerinin ortak düşüncesi ise kardeşliği pekiştirmek ve gönülleri fethetmek. Benzer çalışmalar Manisa, Balıkesir, Çanakkale ve Denizli gibi illerde de devam etti.

Reklam
Reklam

VAN GÖNÜLLÜLERİ AREFE GÜNÜNDEN HAREKETE GEÇTİ
Kimse Yok Mu Derneği İzmir Sahil Şubesi, Van'daki bin 500 kişiye 120 kişiyle gidip 10 ton et ulaştırdı. Kimse Yok Mu Derneği İzmir Şubesi ise İzmir'in varoşlarında ilk gün 3 bin 500 aileye kurban eti yardımı yaparken, Burç Eğitim Derneği'nin 6 ayrı şubesi tarfından da eğitim gören öğrencilerden ihtiyaç sahibi 500'ünün ailesine kurban eti yardımı yapıldı. Burç Eğitim Derneği okuma salonları ile Kimse Yok Mu Derneği gönülüleri, İzmir'in varoşlarında yaşayan doğu kökenli ihtiyaç sahibi ailelere ulaşarak kurban eti dağıttı.
Van'a, arefe günü uçakla giden 120 kişilik heyet, bayramın üçüncü günü geri döndü. Kimse Yok Mu Derneği İzmir Sahil Şubesi Müdürü İbrahim Yeşil, "Bizi o kadar hoş karşılıyorlar ki doğu ve güneydoğu hakkında önyargılı düşünen bazı kimseler adına utanıyoruz. Keşke onlar da buraya gelse. Biz bunu iki bayramdır yapıyoruz. Her gittiğimiz kapıda da gözyaşlarıyla karşılanıyoruz. Hiç kimse mağdur olmak istemez. Bu sene Van, deprem nedeniyle çok daha garipti. İnsanlar kardeşlerini karşılarında görünce elbette sevinecek. Öyle de oluyor. Bizler de onlara yardım edebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz." şeklinde konuştu.
Burç Eğitim Derneği'ne bağlı okuma salonlarının Eğitim Koordinatörü Durmuş Yançeri de derneğin İzmir'de bulunan 8 şubesinde öğrencilerin eğitim gördüğünü, burada ihtiyaç sahibi olan 500 öğrenci ailesine yardım ulaştırdıklarını söyledi.
Kimse Yok Mu Derneği İzmir Şube Başkanı Ahmet Türkcan ise Bayram namazından sonra Kimse Yok Mu Derneği İzmir Şubesi'nin Kısıköy'de bulunan deposuna gelen gönüllülerle, önceden belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşlara kurban eti dağıtımı yaptığın söyledi. Şube Başkanı Türkcan, "Buradaki gönüllülerimiz, Kurban Bayramı'nda kendi evleri yerine kardeş aileleriyle bayramlaştı. İzmir’in varoşlarında kapılarını çalıp gönüllerini aldı. Gönülülerimiz, bin 100 araç ve 2 bin gönüllü personelle yardımları gönderdi.” dedi.
Kimse Yok Mu Derneği İzmir Şube Müdürü Mesut Arıkanlı da “Kurbanlık kesimlerini iki bölüme ayırdık. Van'da ve İzmir'de kurban kesimi yapıyoruz. 120 gönüllümüz de oradaki dağıtımları organize etmek için Van'a gitti. Biz bunlara sadece et değil sene boyunca gıda ve giyecek yardımında da bulunuyoruz." şeklinde konuştu. Dağıtıma giden gönüllülerden hep olumlu görüş alıdıklarını belirten Arıkanlı, ”Biz mi onlara ikrama gidiyoruz, yoksa onlar mı?” şeklinde duygularını ifade etti.

Reklam
Reklam

GÖNÜLLÜLER YARDIM DAĞITMAKTAN ÇOK MEMNUN
Van’ın Erçiş, Gürpınar, Aşkale, Saray, Edremit, Bahçesaray, Muradiye gibi bütün ilçelerine giden İzmirli gönüllüler, ihtiyaç sahibi olmalarına rağmen çok onurlu olduklarını, batıdan o bölgeyi bilen kişilerin oralara gidip dağıtıma yardımcı olmaları gerektiğini belirtiyor. İzmir'den Van'a giden Mustafa Tomak, “Çocuklara ‘büyüyünce ne olacaksın’ diye sorduğumda, hepsi okumak istiyor. Doktor, öğretmen olacağım dedikleri için oralara sahip çıkmalıyız.” dedi.
Sadık Kılıç ise ”Depremi yaşamalarına rağmen, gerçek ihtiyaç sahipleri çok onurlu, metanetliler. Evini ve iki çocuğunu kaybetmiş bir babaya hayran kaldım. Yardım alırken sıkılıyordu, bunu hissettim ve bundan çok etkilendim. Biz kardeşlerimize gerekeni yapacağız ne yapsak azdır.”
Dr. Abdulah Öztürk de “Buralara devamlı gitmeli, kardeşliğimizi unutturmamalıyız. Bayram seyran demeden devamlı gidip gelmeliyiz Onurlu insanlar, sadece bayramlarda değil her dönemde ziyaret edilmeli”
Ragıp Çimen ise “Özellike Erçiş’te ve hasarın, ihtiyaç sahibi çok olduğu bölgelerde, İzmir’den batıdan o bölgeleri iyi bilen insanlar gidip, gerçek ihtiyaç sahiplerini bulmalı. Oralara gidip yardım dağıtımına en az 10-15 gönüllü yardımcı olmalı. Buna çok ihtiyaç var, sivil toplum kuruluşlarına bu konuda çok iş düşüyor, önderliğini yapmalılar,” şeklinde konuştu.
Kimse Yok Mu Derneği tarafından İzmir'in özellikle Güneydoğu kökenli vatandaşların yaşadığı Kadifekale semtinde de yardım dağıtımı yapıldı. Kadifekale'de yaşayan vatandaşlardan Ahmet Tarlak, dernek yöneticilerine teşekkür ederek, "Zaman kardeşlik zamanı. Gönüllü kardeşlerimiz aileleriyle bayram yapmak yerine bizim yanımıza geldiler." dedi.
Yardımın ulaştığı vatandaşlardan Fırat Dağtekin de memnuniyetini dile getirdi. Sevim Süren ise dernek yetkililerine teşekkür ederek, "Allah'a ne kadar şükretsek az. Buna vesile olanlardan, bu organizasyonu yapanlardan Allah razı olsun." diye konuştu. 36 aileye ulaşarak kurban yardımı dağıtımı yapan Kimse Yok Mu Derneği gönüllüsü Ömür Altunay da "Ben esnafım, yeğenimi de aldım geldim. Ailelerimiz bizi çok iyi karşılıyor ve ikramda bulunuyor. Ancak dağıtım sırasında bazen art niyetli kişiler yardımlarımızı engellemek istiyor." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz