Van'da '1 Mayıs' Kutlamaları Başladı

Van'da, '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' kutlamaları grupların yürüyerek İtfaiye Meydanı'na ulaşmasıyla başladı.

Van'da, '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' kutlamaları grupların yürüyerek İtfaiye Meydanı'na ulaşmasıyla başladı.

Sabah saatlerinden itibaren Faki Teyran Parkı'ndan toplanmaya başlayan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyeleri, cadde boyunca yürüyerek Mavi Plaza İş Merkezi'ne geldiler. Burada Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Belediye İş Sendikası (Belediye İş), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyelerinin de katılımıyla mitingin yapılacağı İtfaiye Meydanı'na doğru tekrar yürüdüler. Polise ekipleri tarafından alınan güvenlik kordonu altında yürüyen işçiler, bir kilometrelik yolu yaklaşık bir saatte yürüyerek alana ulaştılar. İşçiler, polis ekipleri tarafından oluşturulan güvenlik noktalarından tek tek üst aramaları yapılarak alana alındılar. Grupların alanda yerlerini almasıyla Türkçe ve Kürtçe çalınan müzik eşliğinde halay çekmeye başladılar.

Reklam
Reklam

Gruplarının temsilcilerinin yapacakları konuşmaların ardından, Ferhat Tunç'un da aralarında bulunduğu bazı sanatçı ile müzik gruplarının sahne alması bekleniliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: