Van'da 145 öğrenci yemekten zehirlendi

VAN (İHA) - Van'ın Çatak İlçesi'nde taşımalı eğitim veren 3 okulda yedikleri öğlen yemeğinden zehirlenen 145 öğrenci hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin durumunun iyi olduğu bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, ilçede taşımalı eğitim veren Bilgi Köyü İlköğretim ve Kayaboğaz Köyü İlköğretim okullarında okuyan öğrenciler özel bir firma tarafından verilen öğle yemeğinde köfte, makarna ve patates yemeği yedi. Yemeğin ardından servisleri ile evlerine dağılan öğrenciler, bir süre sonra mide bulantısı ve baş dönmesi şikayeti ile hastaneye kaldırıldı.Çatak Devlet Hastanesi'ne gelen öğrencilerden bazıları, yolun kapalı olması üzerine karayolları ve jandarma ihbar gelen köylere giderek öğrencileri hastaneye kaldırıldı. Çatak Devlet Hastanesi yetersiz gelince 31 kişi Van'daki hastanelere sevk edildi.

Reklam
Reklam

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, Van İpekyolu Devlet Hastanesi'ne minibüslerle getirilen öğrencilerle ilgilendi. Öğrencilerden durumu iyi olanlar ilk müdahaleden sonra Van Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde gözetim altına alındı.

Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada öğrencilerin okulda yedikleri yemekten besin zehirlemesi geçirdiklerini Van'a 31 kişi Çatak Devlet Hastanesi'ne ise 114 kişinin müracaatta bulunduğunu söyledi.

Öğrencilerinin hayati bir tehlikesinin olmadığını dile getiren Dr. Özer, Çatak Devlet Hastanesi'ne 25 öğrenci dışında diğerlerinin taburcu edildiğini, Van'a kaldırılan öğrencileri bu gece misafir edeceklerini yarın köylerine gönderileceğini vurguladı. Zehirlenmenin sebebinin tam olarak bilinmediğini bunu ilgili kurumların tespit edeceğini aktaran Özer, "Biz sadece besin zehirlenmesi olduğunu biliyoruz" dedi.