Van’da 3 PKK’lı ölü ele geçirildi

Van’ın merkez İpekyolu İlçesi Sebze Hali Kavşağı’nda güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çatışma çıktı.

Çatışmada 1’i sağ 3’ü ölü olmak üzere 4 terörist ele geçirilirken, 1 polis memuru da yaralandı.

Çatışma, bugün saat 15.45 sıralarında Hacıbekir Caddesi üzerinde bulunan Sebze Hali Kavşağı’nda meydana geldi. Polisler tarafından kent merkezinde takip edilen kamyonet, sebze hali kavşağında durdurulmak istendi.

Uyarıya araçtan ateş açılarak karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Yaklaşık 15 dakika süren çatışmanın ardından 3 PKK’lı ölü, 1 PKK’lı da sağ olarak ele geçirilirken, 1 polis memuru ise ayağından yaralandı.

Reklam
Reklam

Yaralı polis memuru olay yerine çağrılan ambulansla hastanede tedavi altına alınırken, çatışmanın olduğu cadde ve caddeye çıkan sokaklar polis tarafından kapatılarak ele geçirilen araçta detaylı inceleme yapıldı.

Van'da 3 teröristin etkisiz hale getirildiği 1 teröristin sağ yakalandığı olaya ilişkin 1 kişi gözaltına alındı, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

ARAÇ TAKİBE ALINDI

Alınan bilgilere göre, Terörle Mücadele ile Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri, saldırı yapmak üzere kırsal alandan kent merkezine gelen teröristlerin bulunduğu aracı takibe aldı.

Şabaniye Mahallesi Hal Kavşağı civarında güvenlik güçlerinin "dur" ihtarına ateşle karşılık verilmesi üzerine yaşanan çatışmada 3 terörist etkisiz hale getirildi, 1 terörist sağ yakalandı. Olayda 1 polis memuru yaralandı.

Olay yerinde yapılan aramada 2 tabanca, bu tabancalara ait 4 şarjör ve 37 fişek, 3 el bombası, el telsizi, 8 fünye, 5 elektronik devre ve elektrik voltaj ölçü aleti ele geçirildi.

- Bir kişi gözaltına alındı

Operasyon kapsamında aynı mahalledeki bir evde arama yapan güvenlik güçleri, roketatar, 3 roketatar sevk fişeği, 3 roketatar antipersonel mühimmatı, 2 el bombası, kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 6 kalaşnikof şarjörü ve 175 fişek, el telsizi, 5 uçaksavar mermisi, alıcı ve verici telsiz devresi tertibatı ele geçirildi.Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Şüpheli İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Reklam
Reklam

VALİLİKTEN ÇATIŞMA AÇIKLAMASI

Van'da öğlen saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan ve 3 PKK'lının ölü 1 PKK'lının yaralı olarak ele geçirildiği çatışma ile ilgili Van Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada, "İlimiz Edremit İlçesi'nde, 13.06.2016 günü saat 16.00 sıralarında emniyet güçlerimiz, bölücü terör örgütü mensuplarının faaliyetlerinin deşifresine yönelik çalışmaları kapsamında takibe aldıkları bir aracı sesli ve görsel "dur" ikazlarıyla durdurmak istemiş, araç içerisindekilerden emniyet güçlerimizin ihtarlarına ateşli silahla karşılık verilmiştir. Yaşanan çatışma sonucunda araç içerisinde bulunan 3 bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir" denildi.

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Açıklamada ayrıca çatışma sonrası araçta ve olayla ilgili bir evde yapılan aramalarda, "1 adet 9 milimetre çapında CZ tabanca, 1 adet 9 mm çapında Browning tabanca, tabancalara ait 4 adet şarjör ve 37 adet fişek, 3 adet el bombası, 1 adet el telsizi, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 8 adet fünye, 5 adet elektronik devre ve 1 adet voltaj ölçüm aleti ele geçirilmiştir. Olayla ilgili bir evde ise 1 adet RPG 7 roketatar, 3 adet roketatar sevk fişeği,3 adet roketatar anti personel mühimmatı,2 adet el bombası, 1 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah,6 adet Kaleşnikof şarjörü ve bu silaha ait 175 adet fişek, 1 adet el telsizi,1 adet alıcı ve 1 adet vericiden oluşan telsiz devresi tertibatı, 5 adet uçaksavar mermisi ele geçirilmiştir" denildi.

Reklam
Reklam

DHA