Van'da 3 yıl aradan sonra organ bağışı yapıldı

Van’da üç yıl aradan sonra ikinci organ bağışı Özel Lokman Hekim Hastaneleri bünyesindeki Özel Medisina...

Van’da üç yıl aradan sonra ikinci organ bağışı Özel Lokman Hekim Hastaneleri bünyesindeki Özel Medisina Van Hastanesi’nde gerçekleştirildi.
Geçtiğimiz yıllarda üniversite hastanesinde yapılan ‘ilk bağışın’ ardından Van’da ilk kez bir özel hastanede organ bağışı yapıldı. 4 yaşındaki Fatih Başar’ın organları iki kişiye hayat verecek. Kars’ın Kağızman ilçesinde evinde kardeşi ile oynadığı sırada üzerine dolap düşen 4 yaşında Fatih Başar, ilçede yapılan ilk müdahalenin ardından Iğdır’a sevk edildi. Fatih Başer, durumunun ağır olması üzerine Van’a gönderildi. Özel Medisina Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alınan minik Fatih’in beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine minik Fatih’in ailesiyle görüşülüp organ nakli için onay alındıktan sonra Organ Nakli Koordinatörü Uz.Dr. Barış Tükenmez ile temasa geçildi.
Ardından Diyarbakır Bölge Organ Koordinasyon Merkezi ve Sağlık Bakanlığı Ulusal Organ Koordinasyon Merkezi ile yapılan görüşmeler sonucunda, organların Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde organ bekleyen hastalara nakledilmesi için harekete geçildi. 29 Eylül 2010 Perşembe günü saat 05.00’de Sağlık Bakanlığı’na ait hava ambulans uçakla Van’a gelen özel sağlık ekibi, iki saat sonra tamamlanan ameliyatın ardından böbrekleri ve karaciğeri aynı uçakla götürdü. Organların, 2 hastaya nakledileceği öğrenildi.
Oğlunun ölümüyle büyük acı yaşayan baba Şerif Başer, çocuğunu kaybetmenin üzüntüsü içinde olduğunu, ancak organlarını bağışladığı için vicdanen kendisini rahat hissettiğini söyledi.
Özel Lokman Hekim Hastaneleri Tıbbi Hizmetler Direktörü Dr. Mehmet Altuğ ise “Yaşamını yitiren hastamız Fatih Başar’e Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Organ nakli yapılan hastalara ise acil şifalar diliyoruz. Van’da organ bağışı yapılan ilk özel hastane olmanın mutluluğunu yaşarken, bunun toplumumuzun organ nakli konusunda bilinçlendirilmesinde örnek oluşturmasını temenni ediyorum.” diye konuştu. Dr. Altuğ, organ bağışı yapan kişilere ‘kendisinin bağışa ihtiyaç duyması halinde öncelik verilmesi’ yönünde bir yasal düzenleme yapılmasının, organ bağışlarını artırabileceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz