Van'da 8 Derslikli Okulun Temel Atma Töreni

Hayırsever işadamı Bülent Sarıgül tarafından merkeze bağlı Gövelek köyünde yaptırılacak 8 derslikli okulun temeli atıldı.

Hayırsever işadamı Bülent Sarıgül tarafından merkeze bağlı Gövelek köyünde yaptırılacak 8 derslikli okulun temeli atıldı.

Köyde düzenlenen temel atma törenine Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, hayırsever işadamı Bülent Sarıgül ve ailesi ve köy halkı katıldı.

Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Sayılır, depremden sonra devletin ve hayırsever işadamlarının hasar gören okulların yerine yeni okulları yapmaya başlaması eğitim camiası olarak kendilerine çok mutlu ettiğini bildirdi.

Yeni eğitim yatırımlarıyla öğrencilerin daha iyi şartlarda kaliteli bir eğitim imkanına kavuşacaklarını ifade eden Sayılır, bu okulda eğitim görecek öğrenciler ve aileleri adına hayırsever Sarıgül ailesine teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Hayırsever işadamı Sarıgül ise, meydana gelen depremden sonra Van'a bir katkı sunmak istediklerini belirterek, "Yetkililerimiz bize bu köyde 8 derslik ilköğretim okulu yapabileceğimizi söylediler. Van'a yapılacak en güzel yatırım olarak çocuklarımızın daha iyi yetişmelerine katkı sağlamak olduğu kanaatindeyim. Bu sebeple bugün burada 8 derslikli okulun temelini atıyoruz. Öğrencilerimizin iyi bir eğitim alarak gelecekte,insanlarına faydalı birer birey olmaları bizim en büyük mutluluğumuz olacaktır. Bu okulda eğitim görecek çocuklarımızı güzel yerlerde görmeyi ümit ediyorum" dedi.

Temel atma töreninin ardından köy halkı katılımcılara yemek ikram etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: