Van’da Bazı Okullarda Ders Zili Çalmadı

Van’da 66 aylık öğrenciler için 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının bugün start aldığı ilk gününde...

Van’da 66 aylık öğrenciler için 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının bugün start aldığı ilk gününde bazı okullarda öğrencilerin olmayışından dolayı ders zili çalmadı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da bugün 66 aylık öğrencilerin ders zili ile birlikte sınıfları doldurması beklenirken, Rekabet Kurumu İlköğretim Okulu başta olmak üzere bazı okullarda öğrenci yokluğundan eğitim-öğretim yapılmadı. Okul koridorları boş kalırken, öğrencilerin ilerleyen günlerde okula gelmesinin beklendiği belirtildi.

Bu arada, geçtiğimiz yıl meydana gelen depremlerde birçok okulun yıkıldığı ilde yaklaşık 20 okulda güçlendirme çalışmaları sürüyor. Yeni okul binaları tamamlanamayan veya güçlendirme çalışmaları süren okullardaki öğrencilerin, sağlam olan okullarda diğer öğrencilerle aynı çatı altında eğitim göreceği öğrenildi. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okulların genel durumu hakkında ilerleyen günlerde ilgili vali yardımcısı tarafından açıklama yapılacağını belirtti. Açıklamada hangi okullarda eğitim-öğretime devam edileceği, hangilerinde devam edilmeyeceği, bugün ilk defa okula başlayan öğrencilerin sayısı başta olmak üzere birçok konuda bilgi verileceği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: