Van’da Belediye Başkanlarının Tutuklanması

Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Necip Yavuzer, belediye başkanlarının tutuklanma sebebinin her ne olursa...

Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Necip Yavuzer, belediye başkanlarının tutuklanma sebebinin her ne olursa olsun zaman ve siyasi ortam açısından tasvip etmediklerini belirterek, “Bu yanlıştan derhal dönülmesini bekliyoruz” dedi.

SP İl Başkanı Yavuzer, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, tutuklamaların gerginliği artırmaktan başka hiçbir işe yaramadığını söyledi. Yavuzer, “Gerek dünyada gerekse ülkemizde çok sıcak gelişmeler olmaktadır. İlimizde BDP'nin seçilmiş belediye başkanları KCK yapılandırılması ile suçlanarak gözaltına alındılar. Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile birlikte eski il başkanı Cüneyt Caniş, eski Başkale Belediye Başkanı İhsan Güler tutuklanarak cezaevine gönderildiler. Böylesi bir operasyon ile belediye başkanlarını görevlerinden alıp tutuklamak gerginliği arttırmaktan ve ipleri koparmaktan başka hiçbir şeye yaramayacaktır. Özel yetkili savcıların yerine getirmek istediği hukuk eğer insanlar arasında gerginliğe ve ileride çıkabilecek olaylara zemin hazırlayacak ise bu karar hukuki olmaktan öte daha çok bu olayların çıkmasını istemek gibi bir niyeti ortaya koyar” dedi.

Reklam
Reklam

Parti olarak gerginlikten uzak ve meselelerin diyaloglarla çözülebileceğine inandıklarını ifade eden Yavuzer, “Vatandaşlarımızın daha da kamplaşmasına zemin hazırlayan bu tür siyasi ağırlıklı cezalandırmalar aynı zamanda halkın cezalandırılması ile ileride içinden çıkılmaz olaylara sebebiyet vereceği şimdiden bilinmesi gerektiği düşünülmelidir. Kürt halkının İslam’a olan bağlılığından dolayı emperyalist güçler tarafından dört parçaya bölünmesi ve gelecek nesillerinin sosyalist bir ideolojiye bağlanması, Osmanlının yıkılması ile alınan bir karardı ve bu karar o günden sonra uygulanarak bugünlere gelinmiştir. Alınan bu karar çerçevesinde Türk ve Kürt gençleri son 30 yılda çatışma zeminine çekilerek bugünkü tablo ortaya çıkmıştır” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: