Van’da Belediye Başkanlarının Tutuklanmasına Tepkiler Sürüyor

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen)...

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) Van Şubesi, Barış ve Demokrasi Partisi’ne (BDP) mensup belediye başkanlarının tutuklanmasına düzenlediği bir yürüyüş ile protesto etti.

Belediye İş Merkezi’nin önünde toplandıktan sonra yürüyüşe geçen Tüm-Bel-Sen Van Şube Başkanlığı’na üye bir grup, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan belediye hizmet binasının önüne geldiler. Burada bir açıklama yapan Tüm-Bel-Sen Van Şube Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Kaçıcı, bundan 15 gün önce düzenlenen bir operasyon ile Belediye Başkanı Bekir Kaya ile birlikte ilçe belediye başkanları ve BDP il ve ilçe yöneticilerinin de aralarından bulunduğu 10 kişinin tutuklanarak cezaevine konulduğunu ifade etti. Başkan Kaya’nın yasal itiraz süresinin sona ermeden görevden uzaklaştırılmasının ise siyasi bir karar olduğunu ileri süren Kaçıcı, “Son 10 yıldır ülke yönetiminde olan AK Parti hükümeti, başta emekçiler olmak üzere, parasız eğitim ve sağlık isteyen, sosyal devlet olmaktan kaynaklı vatandaşın tüm demokratik, haklı taleplerini terörize ederek yargı eliyle yıllarca hapis cezasına mahkum etmektedir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Yapılan basın açıklamasının ardından, belediye hizmet binasının girişinde 5 dakikalık oturma eylemi de yapan Tüm-Bel-Sen Van Şubesi üyeleri daha sonra sesiz bir şekilde dağıldılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: