Van'da bomba alarmı

VAN (İHA) - Van İl Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan bomba ihbarı üzerine 4 katlı İl Defterdarlık binası boşaltıldı. Polis ekiplerinin bir saatlik çalışması sonucu, Defterdar Mehmet Erkınay'ın makam odasının bulunduğu 3. kata bırakılan poşet boş çıktı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saat 08.00 sıralarında 155 Polis İmdat telefonuna gelen 'Defterdarlık binasında bomba var' ihbar üzerine, polis ekipleri harekete geçti. Beşyol mevkisinde bulunun İl Defterdarlık binası boşaltılırken, çevresinde ise geniş güvenlik önlemi alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve bomba imha ekiplerinin kısa sürede olay yerine gelerek, binada arama yaptı. Yapılan aramada Defterdar Mehmet Erkınay'ın makam odasının bulunduğu 3. katta şüpheli bir poşet bulundu. Bomba uzmanlarınca yapılan inceleme sonrası poşettin boş olduğu tespit edilirken, personel bir saat aradan sonra tekrar binaya girerek mesaiye başladı.

Reklam
Reklam

Defterdar Mehmet Erkınay, olayla ilgili yaptığı açıklamada, sabah saat 08.00'de 155 Polis İmdat telefonunu arayan bir kişinin 3. katta bomba olduğunu ve patlatacağını ihbar ettiğini söyledi. İhbar üzerine polis ekiplerinin harekete geçtiğini ifade eden Erkınay, binanın bir girişi bulunduğunu ve binaya başka yerden girilmesinin de mümkün olmadığını söyledi. Binaya günde yaklaşık 5-10 bin kişinin girdiğine de değinen Erkınay, "Bu bir ihbar. Doğru da olabilir, yalanda. Bekliyoruz. Cumartesi, pazar günleri de birimlerimiz hizmet veriyor" dedi.