Van’da Eğitim Sancılı Başladı

Van’da 2012-2013 eğitim-öğretim yılı sancılı başladı. 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde ilde yaşanan depremlerin...

Van’da 2012-2013 eğitim-öğretim yılı sancılı başladı. 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde ilde yaşanan depremlerin ardından zarar gören okullarda onarım çalışmalarının devam etmesi nedeniyle birçok okul eğitime başlayamadı.

Yapımına başlanılan kız meslek lisesi ile Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda onarım çalışmalarının devam etmesi nedeniyle öğrenciler ders başı yapamadı. Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun onarım çalışmalarının devam etmesi nedeniyle öğrencilerin eğitimlerine Rekabet Kurumu İlköğretim Okulu’nda başlaması velilerin tepkisine neden olurken, iki okul öğrencilerinin bir okulda eğitim görmelerinin çok zor olduğunu dile getiren veliler, yetkililerin eğitim konusunda gerekli önemi göstermediğini söylediler.

Reklam
Reklam

Çocuğunun 90 kişiyle aynı sınıfta eğitime başladığını belirten Lokman Ediş adlı veli, "Aynı sınıfta 90 öğrencinin eğitim görmesi mümkün değil. Hele birinci sınıflarda bu daha da zor. Üstelik aynı sınıfta iki öğretmenin olması da başka bir sorun. 40 dakikalık süre içerisinde öğretmen ders mi işleyecek, onları mı susturacak" dedi.

Sınıflardaki yoğunluğun dışında nakil işlemlerinde de sıkıntıların yaşandığını kaydeden veliler, "Deprem nedeniyle çocuklarımız eğitimlerine il dışındaki okullarda devam ettiler. Şimdi geri döndük. Ancak sistem kapalı diye çocuklarımızın okula kaydını yapamıyoruz. Yetkililerin bir an evvel bu sıkıntımıza çözüm bulmalarını istiyoruz" şeklinde konuştular.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: