Van’da Fidan Satışları Başladı

Van’da havaların ısınmasıyla birlikte fidan satışları da başladı.İlkbahar mevsimiyle birlikte fidan satışlarına başladıklarını belirten Engin...

Van’da havaların ısınmasıyla birlikte fidan satışları da başladı.

İlkbahar mevsimiyle birlikte fidan satışlarına başladıklarını belirten Engin Erçetin adlı satıcı, satışların ziraat denetimleri altında gerçekleştiğini söyledi. Onlarca meyve fidanının satıldığını dile getiren Erçetin, “Vatandaşlarımıza elma, armut, kiraz, ceviz, erik ve dutun yanı sıra nar, portakal, mandalina, incir ve şeftali gibi meyve fidanları da satıyoruz. Bunun yanında fidan dikimi hakkında isteyen vatandaşlarımıza bilgilerde sunuyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Fidan dikiminin mart ile haziran ayları arasında yapılması gerektiğini belirten Erçetin, fidan fiyatlarının ise meyvesine göre 5 ila 15 TL arasında değiştiğini söyledi.

Vatandaşlar ise, ilkbahar mevsimiyle birlikte her yıl bağ ve bahçelerine değişik meyve fidanları diktiklerini belirterek, özellikle fidan dikimi hakkında bilgilerin de verilmesinin güzel bir uygulama olduğunu söylediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz