Van'da Grev

Kamu Sen, Eğitim Bir Sen ve KESK'e bağlı memurlar, hükümetin 2012 yılı için sunduğu "Yüzde...

Kamu Sen, Eğitim Bir Sen ve KESK'e bağlı memurlar, hükümetin 2012 yılı için sunduğu "Yüzde 3,5+3,5"luk zam teklifini protesto etmek için Van'da da meydanlara indi.

Greve katılan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendika üyeleri, Belediye Garajı'nda başlayan yürüyüşleri ilk olarak Mavi Plaza önünde bulunan boş alanda son buldu. Burada yaklaşık yarım saat davul zurna eşliğinde halay çeken grup, daha sonra slogan atarak Faki Teyran Parkı'na yürüdü. Burada basın metnini okuyan KESK Van Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Aydemir, bugün kamu emekçileri olarak kendileri dalga geçenlere 2012'nin Türkiyesi'nde kendilerini halen kapı kolu olarak görenler en iyi cevabı vermek için grev haklarını kullandıklarını söyledi. Aydemir, 12 Eylül referandumu öncesinde kamu emekçilerine, 'Artık sizler de toplu sözleşme yapacaksınız, haklarınızı koruyacaksınız' diyenlerin her zaman olduğu gibi sözlerinde durmadıklarını ileri sürdü. Referandum sürecinde, 'Nikah masasında bile böyle iştahla 'Evet' demedik' diyenlerin kamu emekçilerin karşısına çıkıp özür dilemeleri gerekmekte olduğunu ifade eden Aydemir, 'Sadece adı toplu sözleşme olan bu sistemin yürümeyeceği zaten başından belliydi. Grev hakkının olmadığı bir toplu pazarlık sistemi olur mu? İşverenin, çalışanına hangi konularda talepte bulunabileceğini belirlediği, son kararı kendisinin verdiği bir toplu pazarlık sistemi dünyanın neresinde var?' dedi.

Reklam
Reklam

Bu arada, Faki Teyran Parkı'na gelen grubu gören bazı yabancı turistler, gelen kalabalığa bakarak bir türlü anlam veremediler. Turistler, dakikalarca baktıkları grubun fotoğraflarını çekerek bölgeden ayrılılar.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüş olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: