Van’da Hacı Adaylarına Kâbe’yi Tavaf Provası

Van İl Müftülüğü tarafından 2012 yılı hacı adayları için Kâbe’yi tavaf semineri düzenlendi.Ulu Camii’nde düzenlenen...

Van İl Müftülüğü tarafından 2012 yılı hacı adayları için Kâbe’yi tavaf semineri düzenlendi.

Ulu Camii’nde düzenlenen seminerde hacı adayları, Kâbe maketi etrafında tavaf provası yaptı. Üç hafta boyunca sürecek olan seminerde hacı adaylarına yolculuk, konaklama ve ibadet şekli konularında ön bilgilendirmede bulunduklarını belirten Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, “Mana dolu olan bir görevi ifa etmeye gidiyorsunuz. Hac yolculuğunda, dilleri, renkleri birbirinden farklı ama amaçları aynı kişilerle birlikte ibadetinizi yerine getireceksiniz” dedi.

Reklam
Reklam

Van merkez ve ilçelerinden toplam 704 hacı adayının 6-7 Ekim tarihlerinde Suudi Arabistan’a hareket edeceğini belirten Arvas, hacı adaylarına Hac ibadetlerini en güzel şekilde tamamlamalarını diledi.

Hacı adaylarına, ihrama nasıl girecekleri ve Kabe'yi nasıl tavaf edecekleri uygulamalı olarak anlatıldı. Ulu Cami içerisine kurulan Kabe maketi etrafında tavaf provası yapan hacı adayları, duaları da hep birlikte tekrarladı.

Çok heyecanlı ve mutlu olduklarını belirten hacı adayları, seminerlerin kendileri için çok faydalı olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: