Van’da ‘huzurlu Bir Toplum İçin Değerler Eğitimi’ Toplantısı

Van Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırladığı "Huzurlu Bir Toplum İçin Değerler...

Van Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırladığı "Huzurlu Bir Toplum İçin Değerler Eğitimi" projesi kapsamında bir toplantı düzenlendi.

İskele Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri ve okul müdürleri katıldı. Eğitim çalışmalarında yönetici olarak her yere yetişme imkânlarının olmadığını ifade eden Van Vali Yardımcısı Coşkun, "Milli eğitim camiasından beklentilerimiz çok fazladır. Eğitim çalışmaları ile projelere, aileleri ve toplumu katarak uygulamalıyız. Çocuklarımıza matematik, fen, sosyal bilgiler dersinin yanında doğruluk, sevgi, saygı, barış, adalet gibi toplumları birleştiren evrensel değerleri verirseniz o zaman topluma huzur ve barışı hâkim kılarsınız. Evrensel değerler dünyadaki en önemli birleştirici unsurlardır. Değerlerine ve evrensel değerlere sahip çıkarak ilerleyen toplumlar her zaman diğer toplumlardan daha önde ve onlara örnek olmuşlardır. Halkımızdan, idarecilerimizden, öğretmenlerimizden ve öğrencilerimizden projenin uygulanmasına katkı sağlamalarını bekliyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Projelerin önemine değinen Van Milli Eğitim Müdürü Kına ise, "Okullarımızda öğretimin yanında öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve ahlaki olarak gelişmeleri için gerekli projelerimiz yer almaktadır. Uygulanan projelerin yürütülmesi, yürütülürken en üst düzeyde verim elde edilmesi için herkesin üzerine düşen özveri ve gayreti sarf etmesini bekliyorum” diye konuştu.

"Huzurlu Bir Toplum İçin Değerler Eğitimi" projesinin tanıtım slaytının izlenmesinin ardından proje kapsamında okullarda yapılan çalışmalar anlatılmasıyla toplantı sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: