“Van’da ihtiyaç olursa 3 bin kişilik istihdam artırılacak”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Van’da enkaz kaldırmak ve sosyal ihtiyaçlar için istihdam...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Van’da enkaz kaldırmak ve sosyal ihtiyaçlar için istihdam edilecek 3 bin kişinin 8 ay boyunca çalışacağını söyledi. Bakan Çelik, “İhtiyaç olursa daha fazla kişi çalıştıracağız.” dedi.

Baba ocağı Bursa’da Cihan Haber Ajansı'nın sorularını cevaplandıran Bakan Faruk Çelik, deprem sonrası hükümet ve 74 milyonun üzerine düşeni yapma gayreti içerisinde olduğunu belirtti. Van’da sigorta prim borçlarının ertelendiğini hatırlatan Bakan Çelik, vefat eden ve yaralanan vatandaşlarla ilgili bir dizi çalışma yaptıklarını kaydetti. Çelik, şöyle devam etti: “İşçilerin maaşları 3 ay süreyle ödenecek, bunu 6 aya çıkarma imkanımız var. Van’da üç bin kişinin toplum yararına çalışmasıyla ilgili valilikle görüştük. Bakanlık elemanlarımız şu anda Van’da çalışıyor. Bu 3 bin kişi hem enkazın kaldırılması hem de diğer sosyal ihtiyaçlarda kullanılacak. Bu çalışmayla öncelikli olarak üç bin kişinin istihdamı gerçekleştirilecek. İhtiyaç olursa bu sayıyı daha da artıracağız. Bunun yanında vefat edenler ve yaralı vatandaşlarımızla ilgili diğer çalışmalarımız var. Neticelerini kamuoyu ile paylaşacağız.”

Reklam
Reklam

"KEŞKE DAHA FAZLASINI YAPABİLSEK"
Deprem sonrası toplumda örnek bir yardımlaşma örneğinin sergilendiğini vurgulayan Çelik, yardım kampanyalarına milletvekili ve bakanların da destek verdiğini kaydetti. Çelik, “Toplumun önünde olan bizlerin örnek teşkil etmesi açısından bu kampanyaya öncülük etmemiz gerektiğine inanıyorum. Van depreminde hayatını kaybeden ve orada mağdur durumda olan vatandaşların bir nebze de olsa yaralarını sarma adına bir aylık maaşlarımızı oraya götürdük. Bakan arkadaşlarımız ve milletvekili arkadaşlarımız da bu yolda önemli katkılar sağladılar. Yapılması gerekenleri yapıyoruz, keşke daha fazla yapabilsek.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz