Van’da iş yeri camları eleman ilanları ile dolu

Van’da meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bütün sektörler zarar gördü. Depremler en...

Van’da meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bütün sektörler zarar gördü. Depremler en çok esnafı vurdu, zira hem işleri kesildi hem çalışanlarını kaybettiler. Depremlerde onbinlerce insan Van’ı terk etti, hal böyle olunca esnaf, çalıştıracak eleman bulamıyor.
Van çarşısında dolaşırken hangi iş yerinin camına bakılsa, eleman ilanları görülebilir. Bir zamanlar esnaf, eleman beğenmezken şimdi çalıştıracak eleman bulamıyor.
Lokanta işletmecisi Zeki Aslan, depremlerden sonra yaşanan göç nedeniyle eleman bulamadıklarını söyledi. Normal zamanlarda bile kalifiye eleman sıkıntısı çektiklerine dikkat çeken konfeksiyon işletmecisi Mehmet Yanık, eleman sıkıntısını göçlere bağladı.
Konfeksiyon mağazasında çalışanı Adem Ertaş ise insanların depremden korktuğunu ve Van’ı terk ettiğini, bu nedenle eleman sıkıntısı yaşandığını belirtti.
Kuaför Burak Aşıkselimoğlu da göçe dikkat çekerek, "Herhalde ilimizde en son seferberlikte böyle bir göç olsa gerek. Van’da esnaf, çalıştıracak eleman arıyor ancak bulamıyor." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz