Van'da İspanyol ayak sesleri

VAN (İHA) - Van'a uzun yıllardan sonra ilk kez, İspanyol bir turist kafilesi geldi.

Turizm sezonunun açılmasına sayılı günler kala Van'a gelen ilk turist kafilesi, folklor ekipleri tarafından karşılandı. Trabzon'da turlarına başlayan 21 kişilik İspanyol turist ekibi, karayolu ile Artvin, Kars, Ağrı-Doğbeyazıt üzerinden Van'a geldi.

Gece geç saatlerde Van'a ulaşan turist kafilesi, konaklayacakları Urartu Oteli'nin önünde kendilerini bekleyen bir sürprizle karşılaştı. Vangölü Folklor Ekibi tarafından karşılanan kafile, araçlarından indikten sonra bir süre halk oyunlarını izledi. Bu arada bazı turistlerin folklor ekibiyle birlikte bir süre halay çektiği gözlendi.
Van'a ilk kez geldiklerini belirten ve çoğunluğunu doktor, akademisyen, eczacıdan oluşan İspanyol turist kafilesindeki turistler, kendilerine gösterilen ilgiden oldukça memnun olduklarını ifade ettiler. İstanbul'daki terör olaylarının Türkiye'ye gelmelerinde, fikir değişikliğine sebep olmadığını dile getiren turistler, ülkelerinde ve dünyanın her yerinde benzer olayların yaşanabildiğine dikkat çektiler.

Reklam
Reklam

Geçen seneye oranla 2004'ten daha umutlu olduklarını belirten Urartu Oteli Genel Müdürü Murat Türkoğlu, Van'ın kısa vadede gelişmesinin turizmden geçtiğini söyledi. Van'a daha fazla turist gelmesi için yoğun çabalarının devam ettiğini kaydeden Türkoğlu, "Van'ın istihdamını artırmak, insanlara daha çok iş ve önünü açmak için turizmi canlandırmalıyız"dedi.

Van'ın tarihi ve turistlik yerlerini gezecek olan İspanyol ekip, karayoluyla Diyarbakır, Batman-Hasankeyf, Mardin-Midyat üzerinden Gaziantep'te geçtikten sonra ülkelerine dönecekler.