Van'da kabakulak tatili

Van'ın Gürpınar İlçesi Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda (YİBO) 226 öğrencinin kabakulak hastalığına yakalanması üzerine kaymakamlık eğitim ve öğretime 9 gün ara verdi.

Gürpınar'da 564 öğrencinin öğrenim gördüğü YİBO'da 10 öğrencinin başlangıçta kabakulak hastalığına yakalanması üzerine okul idarecileri harekete geçerek tüm öğrencileri sağlık taramasından geçirdi. Sağlık ekiplerinin YİBO'da yaptıkları sağlık taramasında 226 öğrencinin daha kabakulak hastalığına yakalanması üzerine Gürpınar Kaymakamı Mustafa Yavuz, Hıfzıssıhha Kanunu gereği ilçedeki diğer öğrencilere bulaşmaması için okulu tatil ettirdi. Gürpınar'a bağlı yaklaşık 62 köyden gelen öğrenciler, okulun tatile girmesinden sonra dinlenmeleri için ailelerinin yanına gönderildi.

Reklam
Reklam

Kabakulak hastalığının ilçedeki diğer öğrencilere bulaşmaması için öğrencileri müşahade altına aldıklarını kaydeden Kaymakam Yavuz, "Sağlık ekipleri tarafından diğer okullarda da sağlık taraması yaptırdık ancak kabakulak hastalığı ile ilgili öğrencilerde bir teşhise rastlanmadı. Bizde Hıfzıssıhha Kanunu ile ilgili madde gereği okula 9 gün ara verdik" dedi.

Gürpınar'a bağlı Bölmeçalı Köyü'nde YİBO'da okuyan 30 öğrenciden yaklaşık 10'nun yakalandığı kabakulak hastalığı sebebiyle öğrenciler evlerinde dinleniyor. Emrullah Aktaş isimli öğrenci, kulaklarında ağrı, ayaklarında titreme ile başlayan hastalık sebebiyle yattığını belirtti.

Anahtar Kelimeler: