Van’da Kar Manzaraları

Van’ın Gevaş ilçesinde günlerdir yağan yoğun kar hayatı her alanda olumsuz yönde etkilerken, yiyecek arayışına...

Van’ın Gevaş ilçesinde günlerdir yağan yoğun kar hayatı her alanda olumsuz yönde etkilerken, yiyecek arayışına giren kuşların ekmek kavgası ilginç kareler oluşturdu.

Gevaş’ta 3 gün aralıksız yağan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığını ilçe merkezinde 40, yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulaştı. Olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 3 gün ara verilen ilçede kapanan köy yollarının açma çalışmaları ise devam ediyor. Yetkililer, kar yağışıyla birlikte kapanan köy yollarını tamamının açılması için çalışmalarına aralıksız sürdürdüklerini belirttiler. Olumsuz hava şartları insanlar kadar hayvanları da olumsuz yönde etkiledi. Hayvanlar yiyecek arayışına girerken, kar yağışı özellikle kuşların ekmek mücadelesini zorlaştırdı. Kar yağışı altında ağaçları mesken tutan kuşların imdadına duyarlı bir aile yetişti.

Reklam
Reklam

EKMEK KAVGASI KAMERALARA YANSIDI

Orta Mahalle’de oturan duyarlı bir aile, içinde ekmek bulunan poşeti evlerinin balkonuna asarak kuşlara yiyecek sağladı. Çoğunluğunu serçelerin oluşturduğu sığırcık kuşları ailenin balkona astığı ekmek poşetine saldırdılar. Günlerce aç kalan kışların ekmek mücadelesi ilginç görüntüler oluşturdu. Poşeti gagalarıyla delen kuşlar, ekmek yiyebilmek için birbiriyle savaştılar. Poşetteki ekmeği yiyebilmek için büyük mücadele eden kuşlar, zaman zaman birbirileriyle ekmek kavgası ettiler. Gagalarıyla birbirileriyle savaşan kuşların ekmek kavgası İHA kameraları tarafından işte böyle görüntülendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz