Van’da ‘kara Perşembe’ Eylemi

Van’da, KCK operasyonları kapsamında belediye başkanları ve Barış ve Demokrasi Partili (BDP) siyasetçilerin tutuklanmasını protesto...

Van’da, KCK operasyonları kapsamında belediye başkanları ve Barış ve Demokrasi Partili (BDP) siyasetçilerin tutuklanmasını protesto etmek amacıyla her hafta düzenlenen ‘Kara Perşembe’ eylemlerine devam edildi.

TÜM-BEL-SEN öncülüğünde yapılan eyleme katılan kalabalık, Belediye İş Merkezi önünden Cumhuriyet Caddesi’ndeki belediye binasına kadar sloganlar atarak yürüdü. Tutuklu eski Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın eşi Aslı Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan, BDP İl Başkanı Yakup Ataş, partililer ve bazı sivil toplum örgütü üyelerinin de destek verdiği ‘Kara Perşembe’ eylemi nedeniyle TÜM-BEL-SEN Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Kaçıcı bir açıklama yaptı.

Reklam
Reklam

AK Parti hükümetinin anti demokratik yöntemlerle ülkeyi bir bütün olarak kaos ve felakete sürüklediğini ileri süren Kaçıcı, “AK Parti hükümetini ve yandaşlarını huzurunuzda uyarmak için alanlardayız. Dünyanın ve özelikle de Orta Doğu’nun yeniden dizayn edildiği bir dönemden geçiyoruz. AKP iktidarı ise emperyalist bir savaşa ortak olma hazırlıkları yapıyor” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan kalabalık, daha sonra sessizce dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: