Van’da KPDS’ye girmek istemeyen adaylar başvuruda bulunabilecek

2011 KPDS – Sonbahar Dönemi sınavına, Van sınav merkezinde girmek üzere giriş belgesi edinen adaylardan...

2011 KPDS – Sonbahar Dönemi sınavına, Van sınav merkezinde girmek üzere giriş belgesi edinen adaylardan başka merkezde girmek isteyenler 14 Kasım’a kadar başvuruda bulunabilecek.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nden yapılan yazılı açıklamada, 2011-KPDS Sonbahar Dönemi Sınavı’nın 20 Kasım 2011 Pazar günü; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van illeri ile Lefkoşa’da yapılacağı belirtildi.
Açıklamaya göre, sınava katılacak adaylara ‘Sınava Giriş Belgesi’ gönderilmeyecek. Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi’ni, TC Kimlik Numarası ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinecek. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorunda olacak. Sınava Giriş Belgesi’ni yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak.
Şifresi olmayan adaylar, nüfus cüzdanı ya da pasaportları ile birlikte başvuru merkezlerine (ortaöğretim kurumu müdürlükleri, ÖSYM sınav merkezi yöneticilikleri ve ÖSYM büroları) şahsen başvurarak ücreti karşılığı şifrelerini edinebilecek. Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM’nin http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecek.

Reklam
Reklam

SON BAŞVURU TARİHİ 14 KASIM
Öte yandan açıklamada, Van’da yaşanan son deprem felaketinden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunularak, “Van sınav merkezinde 2011-KPDS Sonbahar Dönemi sınavına girmek üzere ‘Sınava Giriş Belgesi’ni edinen adaylardan Van merkezde sınava girmek istemeyenler, yukarıda belirtilen sınav merkezlerinden birisini seçerek aşağıdaki bilgiler ile birlikte 14 Kasım 2011 Pazartesi günü saat 17.30’a kadar 2011-kpds@osym.gov.tr adresine bildirmeleri gerekmektedir. Bildirmeyen adaylar Van merkezde sınava gireceklerdir. Van merkezdeki tüm adaylar yenilenmiş sınava giriş belgelerini 16 Kasım 2011 Çarşamba gününden itibaren http://ais.osym.gov.tr adresinden edinebileceklerdir.” denildi.
Örnek bir dilekçeye de yer verilen açıklamaya göre, bu adaylar ‘Van'da yaşanan deprem nedeni ile 2011-KPDS Sonbahar Dönemi sınavına aşağıda belirtilen merkezinde girmeyi talep ediyorum.’ diyerek başladıkları dilekçelerinde; TC kimlik numaraları, ad soyadları ve sınava girmek istediği sınav merkezine yer verecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz