Van’da okullar 14 Kasım’da açılacak

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Van’daki okulların 14 Kasım Pazartesi gününe kadar tatil edildiğini açıkladı....

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Van’daki okulların 14 Kasım Pazartesi gününe kadar tatil edildiğini açıkladı. Dinçer; okulların kapalı olduğu zaman zarfında hem hasar tespitinin yapılması hem de okulların eğitim ve öğretime hazır hale getirilmesi için 37 mühendisin Van’a gönderildiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Ömer Dinçer’in talimatıyla deprem felaketinin yaşandığı Van’da eğitim ve öğretime bir hafta ara verildiği hatırlatıldı. Açıklamaya göre Bakan Dinçer, okulların açılacağı tarihle Kurban Bayramı tatilinin birbirine yakın olması göz önüne alınarak eğitimin etkinliğini sağlamak amacıyla okulların tatil süresinin uzatıldığını açıkladı. Buna göre, okullar 14 Kasım’da yeniden eğitim öğretime açılacak; ancak dönem sonrasında eğitim öğretimde kaybedilen zaman telafi edilecek.

Reklam
Reklam

30 ÖĞRETMEN HAYATINI KAYBETTİ
Bakan Dinçer, şu ana edinilen bilgilere göre Van merkezde 6, Erciş ilçesinde de 24 öğretmenin deprem esnasında hayatını kaybettiğini açıkladı. 9 öğretmenin de yaralı olarak kurtarıldığını bildirdi. Bakan Dinçer, merhum öğretmen ve öğrencilere Allah’tan rahmet; yakınlarına da başsağlığı ve sabırlar diledi. Yaralılara acil şifa dileklerini iletti.

Bakan Dinçer, deprem bölgesinde sadece bir okulun tamamen yıkıldığını, ancak çok sayıda hafif hasarlı eğitim ve öğretim kurumu olduğunu belirtti. Okulların kapalı olduğu zaman zarfında hem hasar tespitinin yapılması hem de bu sürenin verimli kullanılarak okulların eğitim ve öğretime hazır hale getirilmesi için 37 mühendisin Van’a gönderildiğini belirtti. Dinçer, gerekenlerin yapılması için talimat verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz