Van’da ‘özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ Kampanyası Başlatıldı

Memur-Sen Van İl Temsilciği tarafından kamuda kılık kıyafet dayatmasının son bulması için ‘Özgürlük İçin 10...

Memur-Sen Van İl Temsilciği tarafından kamuda kılık kıyafet dayatmasının son bulması için ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyasını başlatıldı.

Beşyol Mevkii’ndeki Dabbaoğlu Parkı önünde bir araya gelen Memur-Sen’e bağlı sendikaların il temsilcilerinin de hazır bulunduğu kampanya ile ilgili basın metnini, grup adına Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas okudu. Memur-Sen Konfederasyonu olarak kuruldukları günden itibaren temel hak ve özgürlükleri savunarak, haksızlığa uğrayanların yanında olduklarını ifade eden Arvas, “Başörtüsü yasağı ve katsayı engeliyle başlayan baskı ve dayatmaların yoğun olduğu zamanlarda bu duruşumuzdan taviz vermeden mücadelemize devam ettik. Temel hak ve özgürlüklerin tam anlamıyla sağlanması, din ve vicdan hürriyetinin en geniş şekilde yaşanabilmesi için birçok eylem ve etkinlik gerçekleştirdik. Savunduğumuz değer ve ilkelere yönelik dayatmalarında her zaman karşısında durduk. Bu kararlılığımızın olarak 30 Kasım 2012'de TBMM önünde kamu görevlilerinin kılık kıyafet özgürlüğünü elde etmeleri kapsamında başörtüsüne özgürlük eylemi gerçekleştirdik. Konfederasyonumuza bağlı Eğitim-Bir-Sen'de bu sürecin içinde 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde 81 ilde basın açıklamaları yapmış ve yeni yılın ilk mesai gününde ülke genelinde gerçekleştirdiği ‘serbest kıyafetle işe gitme' sivil itaatsizlik eylemiyle bu yöndeki talepleriyle dikkat çekmiştir. Çalışmalarımıza milletimizi de dahil ederek ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyasını başlatmış bulunuyoruz. Düzenlediğimiz kampanya sonucunda toplanacak imzaları Başbakanlığa sunulacaktır. ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyamıza internet ortamında katılmak ve destek vermek isteyen için www.ozgurlukicin10milyonimza.com adıyla internet sitesi de açmış bulunmaktayız. Milletimizden istediğimiz desteklemek için imza formlarını sendika sitelerimizden ya da www.ozgurlukicin10milyonimza.com sitesinden indirerek etrafındaki insanlara imzalatıp formu Memur-Sen Van şubemizin 2156911 numaralı faksına göndermelidir. Bu imza kampanyamız 3 gün boyunca aralıksız sürecektir” dedi.

Reklam
Reklam

Yapılan basın açıklamasının ardından Memur-Sen’e bağlı sendika il temsilcileri formlara imza atarak kampanyaya start verdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: