Van'da Polis-vatandaş "kan Kardeşliği"

Bölgede halkın güvenliği ve huzuru için görev yapan polisler, Türk Kızılayına bağışladıkları kanla bölge halkıyla kardeşlik bağı oluşturdu.

Bölgede halkın güvenliği ve huzuru için görev yapan polisler, Türk Kızılayına bağışladıkları kanla bölge halkıyla kardeşlik bağı oluşturdu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev yapan güvenlik güçleri, bir taraftan zor şartlarda mesleklerini icra ederken, bir taraftan da sosyal sorumluluk projeleriyle bölge halkının yaralarını sarmaya çalışıyor.

Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında kan bağışı kampanyası düzenleyen Van Emniyet Müdürlüğü, bağışladıkları kanla bölge halkının yanında olduğunu gösteriyor.

Reklam
Reklam

Türk Kızılayı Van Bölge Kan Merkezi koordinesinde, Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi Geri Gönderme Merkezinde gerçekleşen kampanyada, kentte görevli çok sayıda polis kan bağışında bulunmak için sıraya girdi.

AA muhabirine, bağışladıkları kanla vatandaşlarla aralarında "kan kardeşliği" bağı oluştuğuna dikkati çeken Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, polis haftası dolayısıyla düzenledikleri etkinlikler içerisinde kan bağışı kampanyasının ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

Kampanyaya, emniyet mensuplarının mümkün olduğunca ilgi gösterdiğini vurgulayan Yurdakul, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımızın en fazla ihtiyaç duyduğu unsurlardan biri kan. Hastanelerde kan ihtiyacının karşılanması bizi memnun eden, sevindiren bir husus. Emniyet teşkilatı olarak biz de yöredeki insanlarımız, vatandaşlarımızla kan bağı oluşturabilecek bir organizasyon tertip etmekten dolayı çok mutluyuz. Bu noktada, hem vatandaşlarımızın kan ihtiyacını gideriyoruz hem de onlarla kan kardeşliği bağı oluşturuyoruz. Bundan da onur ve gurur duyuyoruz."

Reklam
Reklam

-Asker ve polisler daha duyarlı-

Türk Kızılayı Güneydoğu Van Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. İbrahim Çelik de bölgede geçen yıl toplanan 26 bin 205 ünite kanın 6 bin 272'sinin Türk Silahlı Kuvvetlerinden, 476 ünitesinin ise polislerden temin edildiğini dile getirdi.

Asker ve polislerin kan bağışında yöre halkına göre daha duyarlı olduğuna işaret eden Çelik, bölgedeki 50 hastanede ortaya çıkan kan ihtiyacını merkez olarak karşıladıklarını anımsattı.

Çelik, bu yıl da hem askeri birliklere, hem de bölgedeki emniyet müdürlüklerine yönelik düzenlenen kan bağışı kampanyasının devam edeceğini vurgulayarak, 2013 yılında 31 bin ünite kan toplamayı hedeflediklerini bildirdi.

-168. yılda 168 ünite kan-

Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Van Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen kampanyada, polislerin 168 ünite kan bağışında bulunduğunu kaydeden Çelik, sorumluluk alanlarında bulunan diğer illerdeki emniyet müdürlüklerinde de kampanyaların devam ettiğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: