Van'da Terör Operasyonu

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, PKK'nın dağ kadrosuna eleman kazandırıp lojistik destek sağladıkları iddiası...

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, PKK'nın dağ kadrosuna eleman kazandırıp lojistik destek sağladıkları iddiası ile gözaltına alınarak adli makamlara sevk edilen 8 zanlıdan 5'i tutuklandı.

Van Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde yürütülen adli soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin Van Çaldıran merkezli olmak üzere İstanbul, Ankara ve Iğdır Emniyet Müdürlükleri ile eş zamanlı düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edilmişti.

Reklam
Reklam

PKK'ya yönelik operasyon dahilinde, savcılık sorgusunda 2 kişi serbest kalırken, 6 zanlı ise tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Yaklaşık 6 saat süren mahkeme sonucunda 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, bir kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: