Van'da Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Çalışmaları

Van İpekyolu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hacı Yusuf Güneş, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ni ziyaret ederek...

Van İpekyolu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hacı Yusuf Güneş, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ni ziyaret ederek hasta ve yakınları ile yakından ilgilendi.

Yetkililerden merkez hakkında bilgi alan Dr. Güneş, daha sonra buradaki çalışmalarla ilgili gazetecilere bilgi verdi. Özellikle depremden sonra merkezin büyük önem kazandığını söyleyen Dr. Güneş, “Van’da meydana gelen 2. depremin ardından Ruh Sağlığı Merkezi’miz önemli rol aldı. Zor kış ve deprem şartlarında bu birimde görev yapan personele barınma, ısınma ve beslenme konusunda aranan bir barınak görevi görmüştür. Şu anda, şizofreni, bipolar, duygu durum bozukluğu ve psikoz tanısı ile takip edilen toplam 197 hastamıza hizmet vermekteyiz. Hastalarımız belli bir program dahilinde evinde ziyaret edilip, merkezimizdeki etkinliklere dahil edilmektedir. Aylık depo enjeksiyonları, ilaç takipleri ve reçete düzenlemeleri, resim, el işi terapileri, kitap okuma, masa tenisi etkinlikleri, tiyatro çalışmaları yapılarak bu hastalarımızın topluma katılım ve entegrasyonu sağlanmaya çalışmaktayız. Sosyal görev bilinci ile toplumun tüm kesimleri ile iletişim içerisinde olup, merkezimizi geliştirmeye ve daha çok hastaya hizmet verir hale gelmek için çalışmaktayız. Bu konuda bize destek olmak isteyen herkesi merkezimize bekliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

İpekyolu Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi psikiyatri uzmanı Dr. Sercan Yılmaz da, amaçlarının burada hastaların etiketinden kurtulup, sosyal yaşama uyumlarını artırmak olduğunu belirterek, “Bu doğrultuda resim, müzik, spor, el işleri gibi çeşitli aktiviteler için imkan sağlamaktır. Ancak burası açıldığı günden bu yana üzerine hiçbir şey katılmamış durumda. Hastaları hergün buraya getirebilmemiz için yeteri kadar alt yapımız yok.Biz uğraşı terapileri, aile eğitimleri, hasta eğitimleri, grup terapileri, evde bakım hizmeti gibi birçok hizmeti sunmayı planlıyoruz. Bir diğer planımız ise uğraş terapilerinin sonuçlarının sergilenmesidir. Bu hem hastaları hem de yakınlarını oldukça mutlu edecektir.

Kronik ve ağır ruhsal hastalıklarda ilaç tedavisi en fazla yüzde 50'lik bir başarı düzeyine ulaşabiliyor” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: