Van'da Turizm Haftası kutlamaları-Vali Karaloğlu: "Deprem fay hatlarımızı kırdı,şehirde ciddi zararlara yol açtı ama Van'ındeğerlerini, güzelliklerini ortadan kaldırmadı"

Van Valisi Münir Karaloğlu, "Deprem fay hatlarımızı kırdı, şehirde ciddi zararlara yol açtı ama Van'ın değerlerini, güzelliklerini ortadan kaldırmadı" dedi.

Van Valisi Münir Karaloğlu, "Deprem fay hatlarımızı kırdı, şehirde ciddi zararlara yol açtı ama Van'ın değerlerini, güzelliklerini ortadan kaldırmadı" dedi.

Turizm Haftası kutlamaları Van'da Feribot İskelesi'nde düzenlenen programla başladı.

Van-Tatvan seferini yapan Orhan Atliman isimli feribotta yapılan programda bir konuşma yapan Vali Münir Karaloğlu, deprem sebebiyle Van'ın bu yıl her zamankinden daha fazla tanıtıma ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Turizmin, Van'ın gelişmesinde önemli bir sektör olduğunu ifade eden Karaloğlu, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Geçen 3 yıl içinde hem yurt içinde hem yurt dışında tanıtıma yönelik önemli faaliyetlerimiz oldu. Meydana gelen 2 deprem çalışmaları kesintiye uğrattı. Deprem fay hatlarımızı kırdı, şehirde ciddi zararlara yol açtı ama Van'ın değerlerini, güzelliklerini ortadan kaldırmadı. Üzerinde bulunduğumuz Van denizi deprem öncesinde de olduğu gibi bütün güzeliliği ve ihtişamıyla duruyor. Diğer tarihi ve doğal güzellikler öyle duruyor ve ziyaretçilerini bekliyor. Bize düşen şehrimizi ve bölgemizi en iyi şekilde tanıtmaya devam etmektir. Bu süreçte yurt içinden ve yurt dışından misafirlerimizi bu güzel şehre davet etmek ve en iyi şekilde ağırlamak bizim görevimizdir."

Konuşmanın ardından konuklar feribot, deniz otobüsü ve teknelerle Van Gölü'nde tur attı. Programa Belediye Başkan Vekili Gülbahar Orhan, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Jandarma Komutanı Nurettin Alkan, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: