Van’da Türkiye İstatistik Günü Kutlandı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TUİK) Kuruluşunun 87. yılı ve 25 Nisan Türkiye İstatistik Günü Van'da düzenlenen...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TUİK) Kuruluşunun 87. yılı ve 25 Nisan Türkiye İstatistik Günü Van'da düzenlenen programla kutlandı.

Gün dolaysıyla Türkiye İstatistik Kurumu Van Bölge Müdürlüğü tarafından müdürlük binasında bir program organize edildi. TÜİK Van Bölge Müdürü Mustafa Uslu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Resmi istatistiklerin günümüz dünyasında, ülkelerin ekonomik ve sosyal gelişmeleri izleme ve değerlendirmelerinde en önemli araç haline geldiğini ifade eden Uslu, TÜİK ve programda yer alan kurumlarla işbirliği içerisinde hazırlanan ve uygulanmaya başlanan ‘2012-2016 Resmi İstatistik Programı’ hakkında konulardan bahsetti. Resmi istatistiklerin üretiminde ve yayımında karşılaşılan mükerrerliklerin önlenmesi, cevaplayıcı yükünün azaltılması ve resmi istatistiklere olan güvenin arttırılmasının amaçlandığını anlatana Uslu, “Bu toplantı vesilesiyle istatistiği meslek edinenlerin ve istatistik üretim sürecinde görev alan herkesin 25 Nisan Türkiye İstatistik Günü’nü kutlarım” dedi.

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmanın ardından TÜİK Van Bölge Müdürlüğü bünyesinde görev yapan birimlerin sırasıyla gerçekleştirdiği tanıtım ve bilgilendirme sunumlarıyla devam etti. Program sonunda ayrıca, kullanıcıların TÜİK web sayfasından daha etkin faydalanabilmesine yönelik uygulamalı bir sunum yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: