Van'da yardımlar, bakanlığın tespitlerine göre dağıtılacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, deprem bölgesinde ailelerin sosyoekonomik durumunu belirlemek amacıyla çalışma başlattı. Van...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, deprem bölgesinde ailelerin sosyoekonomik durumunu belirlemek amacıyla çalışma başlattı. Van ve Erciş’te meydana gelen 7.2’lik depremin ardından bölgeye birçok insani yardım gönderildi. Bu yardımlar, depremzedelerin mağduriyetini gidermek amacıyla kısa sürede dağıtıldı. Durumun böyle olması yardımların dengeli bir şekilde dağılmamasına sebep oluyordu. İlk depremin üstünden geçtikten sonra yardımların dağıtılmasıyla ilgili yeni bir plan geliştirildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın uzaman ekipleri, aileler ve bireylerin durumunu belirlemek üzere incelemeler başlattı. Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, "Burada ailelerin sosyoekonomik sorunları yerinde tespit edilecek. Bundan sonraki süreçte yardımları bu tespitler üzerine yapacağız."şeklinde konuştu.
Bundan sonra yapılacak yardımların daha gerçekçi verilere göre yapılacağını ifade eden Fani, "Depremden etkilenen ailelerin ekonomik durumlarının tespitine yönelik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 200’e yakın uzamanı alana inecek. Ailelerin durumları tek tek tespit edilecek." şeklinde konuştu.
Hayatın normale dönmesi için gayret gösterdiklerini ifade eden Fani, hızla soğuyan hava durumunu da göz önünde bulundurarak, konteynır kentlerin yapılacağı alanların altyapı çalışmalarını hızla tamamlamak istediklerini söyledi. Fani, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından 20 ile 25 gün içerisinde konteynır kentlerin kurulacağını aktardı.
Kalıcı konut yerlerinin tespitiyle ilgili çalışmalar saptıklarını belirten Kaymakam Fani, "Kamu görevlileri, başta öğretmen ve sağlık personelinin kalacak yerleriyle ilgili çalışmalar yapıyoruz." dedi. Ayrıca Fani, okulların 5 Aralık’a yetiştirilmesi için bakım ve onarım işlemleri hızlandırıldığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz