Van'da yardımlar yine yağmalandı

Depremin yaralarının sarılmaya çalışıldığı Van'da bir TIR dolusu malzeme vatandaşlarca beş dakika içinde kapışıldı.

Van’da 7.2 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, vatandaşlara, ülkenin çeşitli yerlerinden gönderilen yardım malzemelerinin dağıtımında, istenmeyen görüntülere bugün de yenisi eklendi. Altıntepe Mahallesi’ne, Beşiktaş Belediyesi tarafından gönderilen bir TIR dolusu malzeme, beş dakika içinde kapışıldı. Bu duruma tanık olan bazı mahalle sakinleri, "Bu talanı yapanın ihtiyaçları yok. Bunlar Vanlı olamaz. Adımızı kirletmesinler" dedi.

İSTENMEYEN GÖRÜNTÜLER YAŞANDI(FOTO GALERİ)

Depremin hemen ardından Beşiktaş Belediyesi tarafından Van’a gönderilen bir TIR dolusu malzemeyi Altıntepe Mahallesi’ne, bugün, öğlen saatlerinde götüren görevliler, iddiaya göre, bıçaklı bir kişi tarafından girişte tehdit edildi. Malzemeleri, önceden belirlenen adreslere götüreceğini söyleyen görevliler, yaklaşık 200 kişilik kalabalığın TIR kasasındaki eşyalara hücum etmesiyle zor anlar yaşadı.

Reklam
Reklam

TIR’ın kasasındaki brandayı açan çoluk, çocuk, kadın, erkek onlarca kişi, içeri girdi. İçerisinde giyim, yiyecek ve giyecek bulunan malzemeleri birbirlerine kaptırmamak için birbirleriyle mücadele eden kalabalık izdihama yolaçtı. TIR’daki malzemeleri araçlarına koyup götürenler de olurken, bazı vatandaşlar da, üzerlerine oturup diğer kişilerin almasını engelledi.

Vanda yardımlar yine yağmalandı | www.mynet.com/video

Malzemeleri dağıtmakla görevli olan, ancak kalabalığın akın etmesiyle şaşkına dönen Yılmaz Güney, "Hiçbir zaman başımıza bu olay gelmedi. Böyle bir yardım olmaz. Biz evleri, zarar görenleri tespit ediyorduk. Tek tek evlerine gidip yardım malzemelerini veriyorduk. Ama bu sefer TIR’ı götür dediler. Kim verdi bu kararı bilmiyorum. Böyle bir rezillik yaşandı" dedi.

Yaşanan arbedeye tanık olan ve tepki gösteren mahalle sakinlerinden bazıları, "Bu talanı yapanın ihtiyacı yok. Bunlar Vanlı olamaz. Adımızı kirletmesinler. Ayıptır ayıp"dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: