Van'da "yol Kapatma" Eylemi

 Van-Özalp karayolu üzerinde meydana gelen ve 7 yaşındaki bir çocuğun ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının ardından toplanan mahalle halkı, yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Van-Özalp karayolu üzerinde meydana gelen ve 7 yaşındaki bir çocuğun ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının ardından toplanan mahalle halkı, yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Alınan bilgiye göre, Özalp'ten Van'a giden ve sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 65 FA 125 plakalı otomobil, Beyüzümü Mahallesi Kömürcüler Sitesi yakınlarında, yolun karşısına geçmek isteyen Rabia Gündoğan'a çarptı. Gündoğan'ın olay yerinde hayatını kaybettiği kazada, olay yerinden kaçan sürücünün polise teslim olduğu öğrenildi. Küçük kızın cenazesi ise cumhuriyet savcısı tarafından olay yerinde yapılan incelemenin ardından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayı haber alır almaz olay yerinde toplanan vatandaşlar ise karayolunda 2 yıl içerisinde 16 çocuğun hayatını kaybettiğini belirterek, yaşanan kazalara tepki gösterdi. Karayolunu taşlarla trafiğe kapatan vatandaşlar, uzun süre araçların geçişine izin vermedi. Vatandaşlar ile sürücüler arasında gerginlik yaşanması üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Yaklaşık 3 saat boyunca yoldan araçların geçişine izin vermeyen vatandaşlar, Rabia Gündoğan'ın ölümüne neden olan sürücüsünün teslim olduğunu ve yol konusunda gerekli çalışmaların yapılacağı sözünü aldıktan sonra yolu trafiğe açtı. Rabia Gündoğan'ın amcası Ayhan Gündoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yolda bir hafta önce meydana gelen trafik kazasında yine bir çocuğun hayatını kaybettiğini, 2 yıl içerisinde de 16 çocuğun yaşamını yitirdiğini belirterek, şöyle konuştu: "Yol yapıldıktan sonra hiçbir önlem alınmadı. Öğrenciler bu yolu kullanarak okula gidip geliyorlar ve bu gidiş gelişlerinde de yolu kullanmak zorundalar. Bu yol tam 3 yıldır bu şekilde fakat hiçbir bariyer, kaldırım ya da üstgeçit yapılmıyor. Burada onlarca çocuğumuzu kaybettik. Hiçbirinin hesabı sorulmadı. Her ölüm sonrası yol tamamlanacak denildi ama hiçbir şekilde önlem alınmıyor. Biz burada yolu trafiğe kapatıyoruz, bundan sonra buradan araçların geçişine izin vermeyeceğiz. İzin veremeyeceğiz ki bir daha çocuklarımız ölmesin. Biz çocukları okula gönderdiğimizde yüreğimiz ağzımızda gönderiyoruz. Artık yeter, bir çare bulsunlar bu yolda artık çocuklarımız ölmesin."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: