Van'da Yürütülen "Umuda Yolculuk" Projesi

Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle, Van Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce yürütülen "Umuda Yolculuk" projesi kapsamında düzenlenen seminere, antrenör ve öğrenciler destek

Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle, Van Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce yürütülen "Umuda Yolculuk" projesi kapsamında düzenlenen seminere, antrenör ve öğrenciler destek verdi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminerde, Yrd. Doç. Dr. Selami Ekin ve Yrd. Doç. Dr. Bünyamin Sertoğlu, slayt eşliğinde, sigaraların zararları, tütün ve insan sağlığı konularını anlattı.

YYÜ Tıp Fakültesi Prof. Dr. Bülent Özbay, bu seminerin sigaradan kurtulmak isteyen bireyler için önemli bir başlangıç olabileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Sigaradan kurtulmak için bireysel çabaların önemli olduğunu ifade eden Özbay, "Tütün ürünleri tüketiminden kaynaklanan kamusal, toplumsal ve tıbbi nitelikteki her türlü zarara karşı yürütülen mücadele kapsamında, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü, tüm dünyada anlamlı ve önemli bir gündür" dedi.

Seminer, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

Muhabir: Emre Ilıkan / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: