Van'daki Deprem

Van Valisi Münir Karaloğlu, depremzedeler için yaptırılan afet konutlarına müracaat etmek isteyen kiracı ya da müşterek tapu sahiplerinde aranılan şartları

Van Valisi Münir Karaloğlu, depremzedeler için yaptırılan afet konutlarına müracaat etmek isteyen kiracı ya da müşterek tapu sahiplerinde aranılan şartları açıkladı.

Valilik Ali Paşa Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Vali Karaloğlu, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerindeki depremlerde, Van Merkez, Erciş ve Edremit ilçelerinde kiracı ve müşterek tapusu olan vatandaşların başvurularında aranan şartlara değindi.

Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Bizim kesin hasar tespit listesinde evi yıkık ve ağır hasarlı olan, bize talep ve taahhütname veren fakat bizim mahalli hak sahipliği inceleme komisyonuna mülkiyet belgesi, tapu ibraz edemediği için hak sahibi yapamadığımız bir grup vatandaşımız var. Bir de 23 Ekim günü kiracı olarak bir yerde oturan vatandaşlarımıza TOKİ aracılığıyla konut verilmesi söz konusu. Müracaatı yapanların, evinin yıkık veya ağır hasarlı olarak kesin hasar listesinde yer alması, geçmişte ilan edilen süre içerisinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne başvurmuş olması, talep, taahhütname vermiş olması ve mahalli hak sahipliği komisyonunun bu taleplerini reddetmiş olması gerekiyor. Biz ancak bu sınıftaki vatandaşlara yardımcı olabileceğiz.

Reklam
Reklam

Listede evi ağır hasarlı veya yıkıktır ama bize hiç talepte bulunmamıştır. Onlar bugün yeniden gelip talepte bulunamayacak. Vatandaşlarımızdan Van sınırları içerisinde kendisine ve eşine ait konutun olmaması, hak sahibi olabilmesi için deprem afeti olarak kendisinin veya eşinin ağır ve orta hasarlı olarak bizden yardım almamış olması gerekir. Kiracılar için ise 23 Ekim 2011 günü Van merkez, Erciş ve Edremit ilçelerinde kiracı olarak oturduğunu adrese dayalı nüfus kayıt sistemiyle bize ispat etmesi lazım. Eğer bunu yapamıyorsa, 23 Ekim öncesi noter tasdikli bir kira kontratıyla kiracı olarak kabul edilecek. Yani biz bu işlemleri basitleştirebildiğimiz kadar basitleştirdik."

Basın mensuplarının "Gazetecilere ev yok mu" sorusuna Karaloğlu, "Ben gazetecilerin ev sahibi olmasını çok arzu ederdim. Gerçekten gazeteciler bu deprem süresince en az benim kadar yorulan arkadaşlar. Bizim gazetecilere ev verme yetkimiz yok. Biz sadece gazetecilerle TOKİ arasında iletişimi sağlamaya çalışıyorduk. TOKİ ile gazeteciler bu çalışmayı yapabilir" yanıtını verdi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Özkan Bilgin / Sıtkı Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: