Van'daki Kaçakçılık Operasyonu

Van'da dün düzenlenen operasyonda, yurda kaçak olarak getirilen 2 ton dökme tütün, 1 ton çay, 10 bin paket sigara ve

Van'da dün düzenlenen operasyonda, yurda kaçak olarak getirilen 2 ton dökme tütün, 1 ton çay, 10 bin paket sigara ve 10 bin adet bandrolsüz kitap ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu, Mısır Çarşısı'ndaki dükkanlarda bulunan kaçak sigara, çay, tütün ve bandrolsüz kitapların, kent merkezinde tablacı olarak bilinen küçük yaştaki çocuklar aracılığı ile piyasaya sürüldüğü tespit edildi.

Reklam
Reklam

Bunun üzerine harekete geçen KOM ekipleri, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan 18 ayrı mahkeme kararı ile söz konusu adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Ekiplerin, Mısır Çarşısı'ndaki 4 ayrı blokta bulunan 248 iş yerinde yaptığı aramada, yurda kaçak olarak getirilen 2 ton dökme tütün, 1 ton çay, 10 bin paket sigara ve 10 bin adet bandrolsüz kitap bulundu.

Küçük yaştaki çocukları suça iterek haksız kazanç sağlayan ve halk sağlığını tehdit eden kişilerin tespiti ve yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Muhabir: Necat Hasar / Yahya Öylek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: