Van'daki KCK Davası

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da aralarında bulunduğu 13 sanıklı KCK davasının ilk duruşması, bugün de devam etti.

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da aralarında bulunduğu 13 sanıklı KCK davasının ilk duruşması, bugün de devam etti.

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik 7 Haziran 2012 tarihinde düzenlenen operasyonun ardından "Terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan Van Belediye Başkanı Kaya ile BDP'li bazı ilçe belediye başkanları ve il yöneticilerinin yargılandığı davanın ilk duruşmasına, üçüncü kez ara verildi.

Adliye binası olarak kullanılan M Tipi Cezaevi içinde duruşma salonuna dönüştürülen spor salonunda üçüncü oturumu yapılan duruşma öncesinde, adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Reklam
Reklam

Sabah saatlerinde başlayan duruşmada, aralarında Van Belediye Başkanı Kaya'nın da bulunduğu 10'u tutuklu 13 sanık hazır bulundu.

Sanık avukatlarından Murat Timur, soruşturmanın siyasi saiklerle yapıldığını öne sürerek, "İddia makamının niyeti siyaset yapmaksa gitsin bir partiye üye olsun. Orada istediğini yapsın" ifadelerini kullandı.

-Kaya'nın, itfaiye aracını engellediği iddiası-

Van Belediye Başkanı Kaya hakkında iddianamede yer alan, "Mayıs 2011'de YSK kararlarını protesto etmek amacıyla kent merkezinde gösteri yapan grubun molotofkokteylleri ile ateşe verdiği bir banka şubesinde çıkan yangına müdahale etmek isteyen itfaiye aracının müdahalesini engellediği" yönündeki suçlama da duruşmada tartışma konusu oldu.

Dava dosyasındaki video kayıtlarının montaj olduğunu iddia eden sanık avukatları, Kaya'nın itfaiye aracını durdurma görüntülerinin farklı tarihlerde çekildiğini ileri sürerek, görüntülerin yeniden izlenmesi talebinde bulundu.

Belediye Başkanı Kaya da böyle bir suçlamayı kabul etmediğini, montajlı görüntülerin kimler tarafından servis edildiğini bildiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Verilen bir saatlik aranın ardından devam eden duruşmada söz alan sanık avukatları, iddianamede yer alan suçlamalarla ilgili savunma yaptı.

Avukatların yaptığı savunmanın akşam saatlerine kadar sürmesi üzerine, mahkeme heyeti duruşmaya yarın devam edilmek üzere yeniden ara verdi.

Muhabir: Cemal Aşan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: