Van'daki KCK Davası

 Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonlar sonucunda haklarında dava açılan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da aralarında bulunduğu 13 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi. 

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonlar sonucunda haklarında dava açılan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da aralarında bulunduğu 13 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi. KCK'ya yönelik olarak 7 Haziran 2012'de düzenlenen operasyonun ardından "Terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklanan ve 29 Mart 2013 tarihinde tahliye olan Belediye Başkanı Kaya, bazı ilçe belediye başkanları ile BDP'li yöneticilerin yargılandığı davanın beşinci duruşması, Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkemede söz alan sanık avukatlarından Murat Timur, esas hakındaki mütalaaya karşı savunmalarını bir sonraki celsede bildireceklerini açıklayarak, "Mütvekkillerimizin birçoğu belediye başkanıdır. Dolayısıyla yurt dışında birçok ülkede kredi anlaşmaları için gitmeleri gerekmektedir. Bu nedenle tüm sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağını kapsayan adli kontrol yönteminin kaldırılmasını talep ederiz" dedi. Diğer avukatlar da esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma ve tanıklarını bir sonraki celsede hazır edeceklerini kaydederek, sanıklar üzerindeki adli kontrol kararının kaldırılmasını talep ettiler. Mahkeme heyeti, tüm sanıklar hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol kararının kaldırılmasına karar verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: