Van’daki Kck Operasyonu

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından PKK’nın üst yapılanması KCK’ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında dün adli...

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından PKK’nın üst yapılanması KCK’ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında dün adli makamlara çıkarılan 14 kişiden 8’i de tutuklandı.

Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğinin PKK’nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin önceki gün Van, İstanbul, Diyarbakır, Siirt ve Iğdır’da düzenlediği eş zamanlı operasyonda; aralarında İl Genel Meclisi Başkanı Semira Varlı, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit ve BDP İl Başkanı Yakup Ateş, Erciş-Çelebibağı Belde Belediye Başkanı Veysel Ateş’in de bulunduğu 28 kişi gözaltına alınmıştı. Sorguları tamamlanan ve aralarında İl Genel Meclisi Başkanı Semira Varlı ile Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit’in de bulunduğu 14 kişi, dün sabah geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilmişti. Yaklaşık 16 saat süren mahkeme sonucunda İl Genel Meclis Başkanı Semira Varlı ile birlikte 8 kişi tutuklanırken, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit ile birlikte 4 kişi mahkemeden, 2 kişi de savcılıktan serbest kaldı.

Reklam
Reklam

Öte yandan aralarında BDP’li Çelebibağı Belde Belediye Başkanı Veysel Keser ile BDP Van İl Başkanı Yakup Ateş’in de bulunduğu 14 kişi, sorgularının ardından sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, aynı güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: