Van'daki okulları Türkiye'nin en iyi hocaları inceledi

Deprem felaketiyle sarsılan Van’da eğitime başlanması için Sakarya Üniversitesi (SAÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve...

Deprem felaketiyle sarsılan Van’da eğitime başlanması için Sakarya Üniversitesi (SAÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğretim üyelerinden oluşan heyetin hazırlayacağı rapor bekleniyor. SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üç üniversite tarafından hazırlanacak raporun bir hafta içinde tamamlanmasını beklediklerini söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bölgedeki okullarda inceleme yapmak üzere görevlendirilen öğretim üyelerinden oluşan heyetler, Van`ın değişik bölgelerindeki okullarda inceleme yaptı. Bölgede çalışma yapan SAÜ, İTÜ ve ODTÜ'lü öğretim üyeleri, okulların durumuyla ilgili rapor hazırlamak için çalışmalarına başladı. Akademisyenler, raporu tamamladıktan sonra bakanlığa sunacak. Bakanlık, bu rapora göre, Van'da eğitime başlanması için bir tarih verecek.
Bölgede inceleme yapan heyette yer alan SAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Naci Çağlar, Van'da hasarsız, az ve orta hasarlı okullarda incelemeler yaptıklarını belirterek, "Bu okulları yeniden inceledik. Okulların durumuyla ilgili rapor aşama aşama hazırlanıyor. Raporun önemli bir kısmı bitti. Raporu bakanlık açıklayacak." dedi.
SAÜ Rektörü Prof. Elmas ise Van'daki okulların Türkiye'nin en iyi akademisyenlerinden oluşan heyet tarafından incelendiğini söyledi. Bunun, ülke tarihinde bir ilk olduğunu kaydeden Elmas, şunları kaydetti: "Hasar tespitleri için Türkiye'de ilk uygulama. Normalde hasar tespitlerini mühendisler yapıyor. Oradaki psikolojik algıyı gidermek için ilk defa bakanlık organize etti. Türkiye'nin en iyi hocaları orada inceleme yaptı. Üç üniversiteden 25'e yakın öğretim üyesi var."
Van'da hasarlı ve hasarsız olan okulların tespit edilerek bakanlığa bir rapor halinde sunulacağını dile getiren Elmas, "İki aşamalı bir çalışma olacak. İlki, oradaki durumu açığa çıkaracak. Hasarsız olan yeni yönetmeliğe göre yapılmış, güvenliğini kaybetmemiş okullar tespit edilecek. Bakanlık da buna göre okulların açılışına yönelik bir karar verecek. Diğerinde hasar görmüş binalar ortaya çıkacak. Birinci grup için kararı bakanlık verecek. İkinci grup için yönetmelikler var. Proje incelemesi yapılarak takviye hususları gündeme gelecek."
Üç üniversite grubunun bir araya gelerek raporu ortak bir formatta bakanlığa sunacağını belirten Elmas, "Üç üniversite, kararları birlikte verecek. Bizim üniversiteden 8 kişi var. İlk raporu yarına bitirecekler. Daha sonra üç üniversite grubu ortak bir araya gelip raporu ortak bir formatta bakanlığa sunacak. Birinci grup rapor bir hafta içinde tamamlanmış olur. Verilecek rapor önemli. Bakanlık, çok güvenli bulunan binalarda eğitimi başlatmak istiyor." ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz