Van'daki seri gaspçı asker çıktı

Mardin'de askerlik yaparken izinli olarak geldiği Van'da, birçok ayrı gasp olayına karıştıktan sonra birliğine dönünce yakalanan gaspçıya, son olayı gerçekleştirdiği otelde tatbikat yaptırıldı.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde ikamet eden Siyavuş Bala, izinli olarak 20 gün önce geldiği Van'da bindiği 2 ayrı ticari otoyu İpekyolu Çeşme Durağı Çıkmaz Sokak'ta durdurarak sürücülere ait nüfus kimliği, 40 milyon lira ve 2 cep telefonunu silah zoru ile gasp etti. Bir gece kaldığı otelde aynı odayı paylaştığı kişinin nüfus cüzdanını da
çalan Bala, son olarak da kendini polis olarak tanıtarak silah zoruyla otel müşterilerinin birinin odasına girerek 2 milyar lira değerinde Türk parası ve dövizi ile cep telefonunu alarak kayıplara karıştı.

Reklam
Reklam

Bir hafta içerisinde yapılan seri gasp olaylarının ardından harekete geçen polis, Van ve çevre illerde daha önce gasp olaylarına karışan bütün kişileri tek tek incelenerek, fotoğraflarını mağdurlara gösterdi. Mağdurların teşhis etmesi üzerine araştırma yapan polis, Bala'yı, vatani görevini yaptığı Mardin'deki birliğinden 2 gün önce alarak Van'a getirdi. Bugün son olayı gerçekleştirdiği Melek Çarşısı'nda bulunan Tahran Oteli'ne getirilen ve polis yeleği giydirilen Siyavuş Bala'ya geniş güvenlik tedbirleri altında tatbikat yaptırıldı. Nasıl gasp yaptığını anlatan Bala, daha sonra Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Anahtar Kelimeler: