Van’dan Açlık Grevine Destek

Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) cezaevlerindeki PKK ve KCK tutuklularının 49. gününe giren açlık grevine...

Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) cezaevlerindeki PKK ve KCK tutuklularının 49. gününe giren açlık grevine destek için çağrı yaptığı yaşamı durdurma eylemi, Van’da da destek buldu.

Çağrının ardından Van’da kepenkler kapanırken, ana caddelerdeki iş yerlerinin dışında bu sabah kepenk açılmadı. Öğlen saatlerinde BDP’ye ait çadırın önünde toplanan kalabalık, araçlarla Erciş yolu üzerinde bulunan Van F Tipi Kaplı Cezaevi’ne gitti. Burada bazı eylemciler cezaevi sınırındaki otları ateşe verirken, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer eylemcileri uyardı. Daha sonra eylemciler tel örgünün karşı tarafına geçerek yaktıkları ateşi söndürdü.

Reklam
Reklam

Burada BDP Van Milletvekili Nazmi Gür’ün Kürtçe yaptığı konuşmanın ardından Türkçe konuşan BDP Van Milletvekili Üçer, mahkumlar serbest kalana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti. Üçer, “Ey mazlumların yoldaşı. Bugün Kürdistan’da direniş var. Bu topraklara özgürlük gelene kadar, bütün zindanlardaki tutsakların özgürlüğünü görene kadar bizler meydanlarda olacağız. Ey yaşamı uğrunda ölecek kadar sevenler, sizlere selam olsun. Sizler yaşamı, önderliğinizi ve kültürünüzü uğrunda ölecek kadar seviyorsunuz. Sizler de unutmayın ki bizler de sizleri uğrunuzda ölecek kadar seviyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından bazı eylemciler askerlere taşlarla saldırdı. Jandarma taş atanlarla tazyikli su ile müdahale ederken, olaylar kısa sürede sona erdi. BDP yöneticilerin büyük uğraşları sonucu eylemciler geri dönerek araçlarına binip yeniden şehir merkezine döndü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: