Van'dan dönen DÜ sağlık ekibi, karanfillerle karşılandı

Van'daki 7.2 büyüklüğündeki şiddetli depremin ardından bölgeye giden Dicle Üniversitesi sağlık ekibi, çalışmalarını tamamlayarak Diyarbakır'a...

Van'daki 7.2 büyüklüğündeki şiddetli depremin ardından bölgeye giden Dicle Üniversitesi sağlık ekibi, çalışmalarını tamamlayarak Diyarbakır'a döndü. Sağlık ekibi, hastane çalışanları tarafından karanfillerle karşılandı.
Dicle Üniversitesi Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, depremzede ve yakınların yardım etmek için bölgede arama kurtarma çalışmalarına kendilerinden de bir ekibin katıldığını söyledi.
Deprem bölgesine giden ekibin çalışmalarını tamamlayarak geri döndüğünü ifade eden Alan, DÜ hastanelerinden ortopedi, üroloji, acil tıp, beyin cerrahi, göğüs cerrahi, kadın doğum, çocuk hastalıkları ve genel cerrahi bölümlerinden toplam 25 doktor, 12 hemşire ve 5 hasta bakıcıdan oluşan 42 kişilik sağlık ekibinin bölgedeki çalışmalarını tamamlayarak geri döndüğünü belirtti.
Depremin meydana geldiğini duyar duymaz çalışmalara başladıklarını ifade eden Alan, “3 saat gibi kısa bir süre içerisinde 42 kişiden oluşan ekibi hazırlamak kolay bir iş değildir. Hakikaten deprem duyulur duyulmaz herkes geldi. Kısa bir süre içerisinde güzel bir çalışma yaptık. Arkadaşlarımız da çok istekliydiler. Hatta biz 'gece yol sorunlu olur' diye tereddüt ettik. Hocalarımız 'bir an önce gidelim yardımda bulunalım' dediler.” diye konuştu.
Gönüllü arkadaşlarla yola çıktıklarını kaydeden Alan, rektörlüğe desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Deprem bölgesine gidemeyenler gönüllü arkadaşlarının üzüldüğünü aktaran Alan, gönüllü arkadaşların bir an önce gitme isteğinin bulunduğunu dile getirdi.
Yeterli kontenjanın olmadığından bazı arkadaşlarının üzüldüğünü anlatan Alan, sağlık ekibinin konvoyla yola çıktığını işlerini tamamlayınca da geri geldiğini ifade etti.
Van'daki deprem bölgesine gönderilen sağlık ekibinin başkanı Prof. Dr. Serdar Necmioğlu ise “İnsanlar bizi hakikaten sıcak bir şekilde karışladılar. Çok zor durumda olmalarına rağmen, çok acılı olmalarına rağmen bize yardımcı ve destek oldular. Milletimizin büyük bir ulus ve ülke olduğunu orada gördük.” ifadelerini kullandı.
Kimsenin cinsine, statüsüne ve etnik kimliğine bakılmadan ambulans uçak ve 150’ye yakın ambulansın bulunduğunu hatırlatan Necmioğlu, bütün imkanların deprem bölgesinde kullanıldığına vurgu yaptı.
Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sır da insanların orada yalnız kalmadığını ve onlara sahip çıkıldığını ifade etti. İnsanların her şeyini koliye sarıp bölgeye gönderdiğini belirten Sır, gönderdikleri sağlık ekibinin de sağlık yönüyle her türlü desteği vermeye çalıştığını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz