Van'dan Erzurum'a getirilen 50 yaralıdan 4'ü hayatını kaybetti

Van’da dün meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki şiddetli depremde yaralanan 50 kişi hava ve kara ambulanslarıyla...

Van’da dün meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki şiddetli depremde yaralanan 50 kişi hava ve kara ambulanslarıyla Erzurum’daki çeşitli hastanelere getirildi. Hastalardan 4’ünün ise hayatını kaybettiği bildirildi.
Erzurum Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, 112 Acil Komuta Merkezi'nde düzenlediği toplantıda, depremin ardından hemen yardım için çalışmalara başladıklarını söyledi. Vançelik, depremden hemen sonra ilk 1-1.5 saat içinde Horasan, Köprüköy ve Pasinler ile birlikte il merkezinden 3’er personelle 12 ambulansın Van’a gönderildiğini kaydetti.
Van’dan Erzurum’a hava ve kara ambulansıyla toplam 50 yaralı getirildiğini ifade eden Vançelik, “Aziziye Araştırma Hastanesi’ne 24, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 26 yaralı başvurmuş durumda. Bunların önemli bir kısmının durumu ağır. Ne yazık ki Aziziye Araştırma Hastanesi’nde 3, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ise 1 hastamız hayatını kaybetti.” dedi.
Yıkılan binalardaki kurtarma çalışmalarına katılmak üzere 5'er kişiden toplam 15 kişilik 3 UMKE ekibinin de Erzurum’dan bölgeye gönderildiğini vurgulayan Doç. Dr. Vançelik, “İl Genel Sekreterliği’nin desteğiyle vinç ve TIR yardımı yaptık. ÜNİVERSİAD vesilesiyle mobil hastane açmıştık. Ağır iklim çadırı dediğimiz içinde ameliyat yapılabilecek donanıma sahip konteynır, genel sekreterliğin TIR ve vinçleri aracılığıyla yüklendi ve akşam saatlerine Erciş’e ulaştırılmış oldu. Şişme hastane dediğimiz çadır hastane gönderildi. 50 yataklı sahra hastanesi de hizmete konuldu.” ifadelerini kullandı.
Erzurum’dan deprem bölgesine gece saatlerinde 7 bin 200 serum, 3 bin 100 branür ve tıbbi malzeme desteğinde de bulunulduğunu ifade eden Serhat Vançelik, “Maksimum destek için çalışıyoruz. Olaydan itibaren helikopter ambulans Van’a gitti. Sadece yaralı amacıyla değil, hava kararmadan yıkımların tespiti amacıyla da konuşlandılar. Van hava ambulansıyla da hasta geldi.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz