Van’dan gelen öğrenciler zehirlenmedi, ÜSYE’den rahatsızlandı

Kütahya’nın Tavşanlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne nakil yolu ile gelen ve okul pansiyonuna yerleştirilen...

Kütahya’nın Tavşanlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne nakil yolu ile gelen ve okul pansiyonuna yerleştirilen Vanlı depremzede 29 öğrenciden 13’ünün zehirlenme değil üst solunum yolları enfeksiyonu (ÜSYE) teşhisiyle hastaneye kaldırıldığı belirtildi.
Bir internet sitesinde ‘25 Vanlı öğrenci hastanelik oldu’ şeklinde yayınlanan haber üzerine Tavşanlı Kaymakamlığı konuyla ilgili basın açıklaması yayınladı. Yapılan açıklamada Van’dan gelen 29 öğrenciden kısa süreli aralıklarla 13 tanesinin 8-9 Ocak tarihlerinde yatılı olarak kaldıkları pansiyonda öğrencilerin rahatsız olduklarını belirtmeleri üzerine refakatçi nezaretinde hastane acil servisine kaldırıldıkları ve kendilerine ÜSYE teşhisi konulduğu belirtildi. Tavşanlı’ya geldikleri günden bu yana öğrencilerin her türlü ihtiyacıyla yakından ilgilenildiği belirtilen açıklamada, zehirlenme haberinin safsata olduğu, ayrıca ÜSYE’den rahatsızlanan öğrencilerin ilaç tedavisine hemen başlandığı bildirildi.
Depremin ardından son sınıf öğrencilerinin derslerinin aksamaması için geldikleri aralık ayından bu yana ulaşım, barınma, giyim ve eğitim ihtiyaçlarının tümü en iyi şartlarda karşılandığını ve kendileri ile en üst düzeyde ilgilenildiğini kaydeden Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Gelişlerinin hemen sonrasında ilçede bulunan kamu iktisadi teşebbüslerinde staja başlamaları sağlanmış olup, aynı zamanda iyi bir staj ücreti almaları sağlanmıştır. En son öğrencilerin sınav harcı kaymakamlığımızca karşılanmıştır. Kendileriyle yaptığımız görüşmelerde aile özlemlerine rağmen yıl sonuna kadar ilçemizde kalmalarının daha uygun olacağını belirttik. İlgili internet sitesinin gerçekle bağdaşmayan 25 öğrencinin zehirlendiği haberi bilgisini nereden ve nasıl aldığı, ayrıca ne amaçla böyle bir haber yaptığı kamuoyunun takdir edeceği bir konudur."
Konuyla ilgili Tavşanlı Mustafa Kalemli devlet hastanesi başhekimliği’nden yapılan açıklamada da 'Van'dan gelen ve Tavşanlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Pansiyonu'nda kalmakta olan 29 öğrenciden hastaneye müracaat eden 13 öğrencinin hastane kayıtlarında boğaz ve üst solunum yolu enfeksiyonu teşhisiyle ilk müdahale ve tedavilerinin yapıldığı herhangi bir zehirlenme bulgusu ve tanısı olmadığı tespit edilmiştir' denildiğini aktaran Kaymakam Hatipoğlu, haberin ardından bizzat devlet hastanesi başhekimi tarafından öğrencilerin tekrar muayene edildiğini ve zehirlenme iddialarının safsata olduğunu teyit ettiklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz