Vandelannoitte'den Türkiye'yer övgü...

Bursaspor'un Belçikalı stoperi Jason Vandelannoitte Türkiye liginin kesinlikle Belçika liginden daha kaliteli olduğunu söyleyerek Türkiye'ye de övgüler yağdırdı.

Bursaspor dergisine verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulunan Jason Vandelannoitte, "Lig kalitesi çok yüksek. Futbol burada agresif ve tempolu oynanıyor. Tekniği mükemmel olan futbolcular var. Bursa çok güzel bir şehir. Belçika'da Türkler ve Türkiye hakkında farklı şeyler anlatılıyordu. Belçikalılar Türkiye'nin köhne ve az gelişmiş bir yer olduğunu düşünüyorlardı. Oysa geldiğimde müthiş modern ve güzel bir ülke ile karşılaştım. Fırsat buldukça Bursa'yı taksi ile geziyorum" dedi.

Reklam
Reklam

TÜRKİYE'YE GELMEK AKLIMDA YOKTU
Türkiye'ye transfer olmanın aklına gelmediğini ifade eden Jason Vandelannoitte, "Almanya ve İskandinav ülkelerinden gelen teklifleri değerlendirmeye çalışıyordum. O sırada menajerimi değiştirdim. Yeni menajerim Süleyman Kılıç, Türkiye'de bir takım olduğunu, taraftarının, atmosferinin çok iyi olduğunu söyledi. Ayrıca teknik direktörünün tıpkı benim gibi stoper olduğunu ve bu sebeple uyum sağlamamın kolay olacağını aktardı. Yıllardır Brugge'de oynuyordum. Artık değişiklik yapmanın zamanı gelmişti ve Bursaspor'a transferim gerçekleşti. İlk haftam bir hayli zor geçti. Her şey bana çok yabancıydı. Ama özellikle oyuncuların yardımı ile bu problemi aştım. İlk olarak Fenerbahçe'ye karşı oynadım. Egemen sakatlandı ve oyuna girdim. Daha öncede söyledim, bu benim ilk transferim. İlk kez ülke dışındaydım. Bu yüzden arkadaşlarımın ve taraftarın beni nasıl bulacağını merak ediyordum. Benim açımdan ilk sınav iyi geçti. Sonrasındaki maçlarda daha rahattım. Gederek de alışıyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

BRUGGE'UN BENİM İÇİN 340 BİN AVRO YETİŞTİRME TAZMİNATI TALEP ETMESİ ÇILGINLIK
Daha önce forma giydiği Brugge takımının, Bursaspor'la sözleşme imzaladıktan sonra 340 bin Avro yetiştirme tazminatı talep etmesinin çılgınlık olduğunu belirten Jason Vandelannoitte, "Talep ettikleri 340 bin Avro çok yüksek bir rakam. Avukatlarım ve menajerim durumu araştırıyor. Brugge ile aramda son dönemde ciddi problemler vardı. Serbest kalmam onları sinirlendirdi. Şimdi de üzerimden para kazanmak istiyorlar. 20 yaşındaki bir oyuncudan 340 bin Avro tazminatı talep etmek çılgınlık. Ancak bunu kasıtlı yapıyorlar" diye kaydetti.

BURSASPOR TARAFTARI BRUGGE TARAFTARINA BENZİYOR
Bursaspor ile Brugge taraftarının birbirlerin çok benzediğini söyleyen tecrübeli stoper, "İkiside coşkulu ve tutkulu. Bursa seyircisi takımına maç kazandıracak kadar etkili. Örneğin kupadaki Bolu maçının ilk yarısında çok kötü oynadık. İkinci yarı destekleri artınca kendimize geldik ve karşılaşmayı kazandık. Tesislerde kalıyorum, bu sayede daha iyi konsantre oluyorum. Tamamen futbolu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam