Van'ın bayramlıkları Samsun'dan

Tuhafiyeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na bağlı esnafların Van için hazırladıkları yardım tırı yola çıktı.

Samsun Hazır Elbiseciler Tuhafiyeciler Manifaturacılar Halıcılar Trikocular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Van'da yaşanan depremin ardından Dost Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (DOSTDER) ile birlikte toplanan yardımlar yola çıktı.

Yardımların toplanmasının ardından Samsun Hazır Elbiseciler Tuhafiyeciler Manifaturacılar Halıcılar Trikocular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Akbaş öncülüğünde esaflardan toplanan yaklaşık 100 bin TL tutarındaki kışlık elbise, kaban, battaniye gibi malzemeler Van'a gönderilmek üzere yola çıktı.

Reklam
Reklam

EN AZ 100 BATTANİYE TOPLAM 100 BİN TL YARDIM

Ağırlıklı olarak kışlık giysilerden ve battaniyelerden oluşan malzemeleri topladıklarını belirten Samsun Hazır Elbiseciler Tuhafiyeciler Manifaturacılar Halıcılar Trikocular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Akbaş, yardımların gönderilmesinin bayrama denk gelmesi sebebiyle Van'daki depremzedelere bayramlık niteliğiyle gönderilmiş olacağını vurgularak, "Tuhafiyeciler Esnaf Odası'na bağlı esnaf arkadaşlarımız yapmış olduğumuz çağrıya tek yürek olup cevap verdiler. Depremzede kardeşlerimize çoraptan battaniyeye, kabandan bebek elbisesine kadar çok çeşitte giysi toplandı. En az 100 battaniye var. Toplanan yardımların toplam tutarı 100 bin TL'yi buldu" dedi.

SAMSUN'DAN VAN'A BAYRAMLIK ELBİSE

Çalışmalarını DOSTDER ile ortaklaşa yürüttüklerini de hatırlatan Akbaş, "Amacımız sadece yaraları sarmak değil. İslam aleminin iki bayramı vardır. Ramazan ve Kurban Bayramı. Bizim örf ve adetlerimiz gereği bayramlarda güzel, temiz elbiseler giyilir. Bir diğer amacımızda buradaki depremzede kardeşlerimize temiz ve güzel elbiseler göndererek örf ve adetlerimizi yerine getirmek oldu. Bu yüzden Van depremzedelerine yardımlarımızı yaparken giysi ve kışlık giyeceğe ağırlık verdik" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

ESNAFA TEŞEKKÜR

Akbaş, odaya bağlı esnaflara Van için tek yürek oldukları, yardımlarını esirgemedikleri içinde teşekkür etti. Ardından Van'a gönderilecek yardım malzemelerini, DOSTDER'e ulaştırmak için kendi elleriyle kamyona yükledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz