Vanlı bin 916 kadına 3 milyon 395 lira mikro kredi verildi

Van’da, 5 yıl içinde iş kurmak isteyen bin 916 bayana Mikro Kredi Projesi kapsamında 3...

Van’da, 5 yıl içinde iş kurmak isteyen bin 916 bayana Mikro Kredi Projesi kapsamında 3 milyon 395 bin 78 lira kredi verildi. Verilen kredilerin geri dönüşü ise yüzde 100 olarak gerçekleşti.
Van Valiliği öncülüğünde, İl Özel İdaresi, Belediye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve iş adamlarının maddi katkılarıyla kurulan Kadın Girişimciliğini Destekleme Derneği'nin uyguladığı mikrokredi projesinden faydalanmak isteyen 21 kadına toplam 15 bin 300 lira kredi verildi. Valilik salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Karaloğlu, 2005 yılından bugüne kadar bin 916 Vanlı kadına, 3 milyon 395 bin 78 lira kredi kullandırıldığını, verilen kredilerin dönüşünün ise yüzde 100 gerçekleştiğini bildirdi. 21 yeni katılımcı kadının, ilk kez kredi alacağını ve iş sahibi olacaklarını belirten Karaloğlu, şöyle konuştu: "Biz iki yıldır Van'ın dışına da açıldık. Şu an Erciş, Gevaş, Gürpınar, Çatak ve Edremit ilçelerimizde de mikrokredi uygulamamız devam ediyor. Bizim amacımız Van'ın bütün ilçelerinde mikrokrediyi yaygınlaştırmaktır. Şu an ilk kredi kullananlara, bin lira veriyoruz. Bu krediyi kullandıktan sonra işlerini geliştirmek ve devam etmek isterlerse, altın üyelik dediğimiz 2 bin liraya kadar kredi vereceğiz. Onu kullandıktan sonra da isterlerse, 5 bin liraya kadar elmas üyelik hakları var. " dedi.
Kredi verilen 21 kadının arasından okuma yazma bilmeyenlerin de olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, "Mutlaka okuma yazmayı öğrenin. İşlerinizi geliştirmede önünüzdeki engellerden bir tanesi de okuma yazma bilmemenizdir" ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından Vali Karaloğlu, kadınlara kredilerini verdi. Vali Karaloğlu, kredi verdiği bayanlarla Valilik merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Kredi dağıtım programına İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren, Kadın Girişimciliği Destekleme Derneği Başkanı Ramazan Gökdemir ve Mikro Kredi Birim yetkilileri de katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz