Vanlı depremzede düveleriyle ortada kaldı

Van’daki depremde evini ve babasını kaybeden Kerem Bingöl, düveleriyle İskenderun’da kendine sığınacak bir yer arıyor....

Van’daki depremde evini ve babasını kaybeden Kerem Bingöl, düveleriyle İskenderun’da kendine sığınacak bir yer arıyor.
Daha önce Van’ın Soğuksu beldesinde oturduğunu söyleyen Kerem Bingöl, deprem esnasında evi ve geçimini sağladığı düvelerin bulunduğu ahırın yıkıldığını belirterek, hayırsever kamyoncuların düveleri İskenderun’a getirip bıraktığını anlattı.
Geçimini hayvancılıkla sağlayan Kerem Bingöl, “Depremden sonra babamı kaybettim, evimiz ve ahırımız yıkıldı. Hayvanlarımızın bir kısmı telef oldu. Kalanları da İskenderun’a gönderdim. Babamı toprağa verdikten sonra İskenderun’a geldim. Şu an İskenderun’da geziyorum. Hayvanları otlatacak yer de yok. Kalacak yerim de yok. Belediyeden veteriner hekim geldi ancak bir sonuç alamadım” dedi.
Bingöl, ailesini Muş’a gönderdiğini kendisinin de İskenderun’a geldiğini belirterek, “Hayvanları bırakıp bir yere gidemiyorum. Karnımı doyurmak için de bakkaldan veya sağdan soldan insanların yardımı ile karnını doyuruyorum. Hava çok soğuk. Sabaha kadar bu hayvanlarla açık arazide kalıyorum. Benim tek istediğim hayvanların doğumuna kadar geçici bir yer bulunması. Aksi takdirde hayvanlarda ben de telef olup gideceğiz. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.
51 düvesi olan Bingöl, "Şu an bu düveleri satamıyorum. Hepsi gebe, Bunların sağlıklı bir şekilde doğum yapmaları lazım." diyerek yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz